61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlığında toplanan belediye meclisinde ilk gün toplamda 7 madde görüşüldü. 

Mecliste ilk olarak Başkan Genç, geçen ayın faaliyetleri ile ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendirdi. Ardından ise meclis üyeleri gündem dışı söz alarak şehirle ilgili sorular sordu. 

Bunun öncesinde Başkan Genç, Tünel Akvaryum projesiyle ilgili sekteye uğradığı yönünde ki iddialara yanıt verdi. 

Başkan Genç, projede prosedürlerin tamamlandığını aktarırken, projenin 9 Şubat’ta ihaleye çıkacağını açıkladı. Başkan Genç, “Tünel Akvaryum ile ilglii bütün prosedürler tamamlandı. Her hangi bir eksiğimiz yoktur. Bütün onaylar alındı. TOKİ, Büyükşehir Belediyesi, Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu hepsi alındı. İçişleri Bakanımızda Ankara’da ki çalışmalarda bu projemize özel desteği olduğunu teşekkürler ifade etmek istiyorum. 

Allah nasip ederse, tünel kısmının ihalesini 9 Şubat’ta gerçekleştireceğiz. Bunun bu şehre ayrıca cazibe katacağını düşünüyorum. Tercih sebebi olacağını düşünüyorum. Turizm açısından çeşitlilik olacağını düşünüyorum.  

Yapım sürecine adım atılacak. Kazmayı tünel ihalesinden sonra vuracağız ama zor olan kısmını aştığımızı söyleyebilirim” dedi.