Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in, Başkanlık ettiği mecliste yoklamanın ardından geleneksel hale gelen geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerine bilgi verildi. 
 Meclis gündemine geçmeden önce, Meclis üyeleri gündem dışı söz alarak soru sordu. 

TÜNEL AKVARYUM NE AŞAMADA?
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu  “Tünel Akvaryum ile ilgili bize kısa bilgi verirseniz memnun olurum. Tünelin delme aşaması tamamlandı. Yatırımcı arandığı konusunda haberler vardı. Bunun tam olarak boyutları nedir? Hangi noktadayız. Biz buraya yap işlet devret, hazır projeydi. Yatırımcı mı arıyoruz. Yoksa amacımız sadece o dağı delmek miydi?”
CHP’li Cüneyt Zorlu’da aynı konuyu gündeme getirdi. Zorlu, “Akvaryum Projesi söz verildiği halde neden hizmete açılmadı? Proje için yatırımcı yok deniyor. Bu maliyeti yap sonra da yatırımcı bulama.. Bu kadar sorun varken, öncelik bu muydu? Belediye bütçesi ile mi proje tamamlanıp balık temin edilecek?” diye sordu. 

AKVARYUM İÇİN YATIRIMCI MI ARIYOR?
Tünel Akvaryum İddialarına cevap veren Başkan Ahmet Metin Genç, “Yatırımcı arıyor değiliz. Yalnız Mağmat ile ilgili Ortahisar Belediyesi olarak yatırımcı arıyoruz. Mağmat’ta çok güzel projemiz. İttifak hakkının tesciline varıncaya kadar bizim uhdemizde. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya gideceğim. Yabancı yatırımcı ilgilenen var şuanda. 
Ama bunu Tünel Akvaryum’a tahvil eden haberin doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. Tünel kısmı ile ilgili bizzat Ortahisar Belediyesinin yatırımı oldu. Kendi yatırımımız. İkinci kapsamına geçildi: Tünelin kalıp işinin yapılması. 
Karayolları Genel Müdürümüzden destek alıyoruz. Sadece malzemesini biz temin ederek işçiliğini karayollarından temin edebiliriz. Akvaryum kısmıda yap işlet devret.. Her halükarda biz yapacağız. Daha o aşamaya gelmediğimiz için bu haber asılsız haber” dedi.