61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un en çok turist çeken bölgelerinden olan Uzungöl’de yolların durumu ve bir çok noktada çöp birikintilerinin bulunması, Sümela Manastırı’nın hala restorasyon çalışmalarının bitirilememesi, Ortahisar İlçesinde inşaat sesleri eksik olmaması ve Ayasofya Camiinin tam da turizm sezonunda restorasyona alınması tepkileri beraberinde getirdi. 

ŞEHİRDE İŞ MAKİNELERİNİN SESİ YÜKSELİYOR
Sıraya koyduğunda Tabakhane Vadisinde devam eden Öğretmen Evi ve Cudibey İlköğretim Okulu, ayrıca vadinin iç kısımlarının inşaatı, Pazarkapı’da devam eden Ortahisar Belediyesi ve Kaymakamlık İnşaatları ile burada yapılacak iş yerleri yine Pazarkapı’da yapılan yol çalışması ve Cami İnşaatı ve Beşirli’de devam eden Gülcemal Projesi şehirde iş makinelerinin sesinin eksik olmasına izin vermiyor. 

BAZILARI DENİLEN SÜREDE BİTİRİLEMEDİ
İnşaatların belirlenen sürede bitirilemeyerek uzaması ise yaşanan çileyi ne yazık ki iki katına çıkartıyor. 
Bunların yanında Trabzon’un deniz kenti olduğunu ileri sürenler, şehrin denizle bağlantısını bir türlü sağlayamıyor. Bu durumun son örneği de sadece Ortahisar İlçesinin değil, Trabzon’un merkezi olan Meydan’dan, Gazipaşa Caddesi istikametinden sahile inildiğinde ortaya çıkan manzara… 

TRABZON SAHİLİ KARANLIĞA GÖMÜLDÜ
Kanuni Sultan Süleyman’ın heykelinin bulunduğu bölümün hemen yan tarafından yapılan iskele, akşamları resmen karanlığa gömülü durumda.. 
Burada Karayolları tarafından yaptırılan yol çalışması sırasında, elektrik hatlarının koptuğu,  bu nedenle bölgede ışıkların yanmadığı belirtildi. Kamyonların bölgede sürekli çalışmasından dolayı Kanuni Sultan Süleyman Heykelinin bulunduğu bölümde ki parke taşlarının bazıları yerinden oynadığı görüldü. 
Akşamları karanlığa hapsolan bölgede göz gözü görmezken kimileri bu durumdan istifade araçlarıyla en uç noktaya kadar gittiği ve bazın de bölgede nahoş görüntülerin oluştuğu belirtildi.