Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, bir otelin salonunda düzenlenen seyahat ve turizm sektörü toplantısında yaptığı konuşmada, katma değer, istihdam modeli oluşturduklarını belirterek Karadeniz bölgesinin gelecekte bu sektörden ekmek yiyeceğini kaydetti. Kara, Trabzon’a veya başka bir ilimize gelen Ortadoğulu turistlerin geldiği bölgeyi tamamen dolaştığını söyleyerek şunları kaydetti:

'Burada turizmi bölgesel manada irdelemeliyiz. Arap misafirlerimiz Trabzon'u sevdiler, bu coğrafyayı sevdiler çünkü aynı kültürün insanlarıyız. Yeme içme alışkanlıklarımız, müşterek değerlerimiz buna mecbur ediyor. Bizim potansiyel müşterilerimiz körfez ülkeleridir ama biz kalitemizi yükseklere taşımalıyız.' ifadelerini kullandı. Suudi Arabistan Emiri Seyful İslam Ali Suud da iki ülke arasındaki kardeşliği vurgulayarak şunları kaydetti:

'Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerden gurur duyuyoruz. Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerde 6 milyar dolar yatırım var. 480 Arap şirketi Türkiye’de bulunmaktadır. Her sene bu sayı artmaktadır. Suudi Arabistan’da ise yüzlerce Türk firması çalışmaktadır. Türkiye her zaman ikinci evimiz olarak gördük. Son zamanlarda Suudi Arabistanlı vatandaşların burada yatırımları var ve emlak alımında bulunmaktadır. İki ülke arasındaki ilişkilerden dolayı buraya yatırım yapıldı. 8-9 Şubat 2017 tarihinde yapılacak fuarda firmaların orada bulunmasını isteriz.' Konuşmaların ardından katılımcılar ikili görüşmeler yaptı. Toplantıya, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Trabzon İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan ile çok sayıda davetli katıldı.