2 Aralık 2021 tarihli Politik Güğüm köşemizde yer alan habere göre;

TURİZM ÇALIŞTAYINDA DİKKAT ÇEKEN TEPKİ

Trabzon’da dün Anadolu’ya Yolculuk Çalıştayı yapıldı.

Beklerdik ki Trabzon’un en önemli konularından biri olan turizm çalıştayına protokol de ilgi göstersin ama kendilerine ayrılan sıralar boş kaldı.

Turizm il müdürü olmadığı için yardımcısı vekaleten yerine bakan Mustafa Asan’ın katılımı bekleniyordu fakat onun da vekili Feyhan Kurnaz yer aldı.

Valilik ve Büyükşehir’den toplantıda kimse yer almazken TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu Dubai'de olması nedeniyle  temsilci görevlendirildi.DOKA’dan, Trabzon Üniversitesi’nden de turizm temsilcileri Çalıştay’a katılım gösterdiler. Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzman Dr. Sinan İbiş’in moderatörlüğündeki  çalıştayda İbiş, herkese söz hakkı verdi. Önerileri ve talepleri dinledi.

Uzungöl Turizm Derneği Başkanı Mehmet Keleş’in Uzungöl’de deniz bisikleti kullanmak istediklerini ancak bürokrasiye takıldıklarını söylerken Uzman Dr. İbiş, bu söylemleri komik bulduğunu dile getirerek özellikle not aldırdı.

Ortahisar Belediyesi Turizm ve Sosyal İşler Müdürü Sadettin Önsel, söz hakkı alarak turizmin tek elden yönetilmesiyle ilgili tepkisini dile getirdi.

Önsel, “Ortahisar turizm müdürü, Büyükşehir turizm müdürü, valilik turizm müdürü… Böyle bir şey yok. Birisi çıkacak diyecek ki turizm tek elden yönetilmeli” ifadelerini kullandı.

Önsel’in bu tepkisi dikkat çekiciydi…

Çalıştayda bir de müjde verildi. Kültür Turizm Bakanlığı’ndan şube müdürü Yahya Saka, Düzköy ilçesinde yapılan kazı çalışmalarında ikinci göbekli tepenin geldiğini söyledi.

Saka, Trabzon’un tarihinin 4 bin yıllık olduğunu ancak yeni kazılarla tarihin 12-13 bin yıl önceye kadar ulaşabileceğini belirtti.