61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzon’da Türkiye’ye örnek proje. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı ile Trabzon İş Kur Bölge Müdürlüğünün ortaklığında Denetimli Serbestlikten yararlanan vatandaşlara ‘Bakır İşletmeciliği Kursu’ verilmeye başlandı. 

Trabzon’da tarihi Alacahan’da verilen ve yaklaşık 10 gündür süren 9 kişinin eğitim gördüğü kursun açılışı bugün yapıldı. Kursun açılışına Trabzon Vali Vekili Mustafa Gürdal, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Okçin Akşit ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin ile çok sayıta STK temsilcisi katıldı.

Burada konuşan İş-Kur Müdürü Sezgin,  Trabzon’da İş-Kur’un çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sezgin, Trabzon’a bir çok kurs düzenledikleri “Ocak Şubat ayı itibariyle 1 milyon 200 bin civarında harcadığımız bütçe. Sayın Bakanımızın önem verdiği konuların başında unutulmaya yüz tutmuş mesleklere de 175 kişiye eğitim verdik ve vermekteyiz. Denetimli Serbestlikten yararlanan vatandaşlarımıza da önümüzde ki yıllarda verdiğimiz kurslar artarak devam edecektir” dedi.
Trabzon Cumhuriyet Başbavcısı Kutanoğlu ise, “Bayburt’ta böyle bir kursu açmayı çok düşündük. Ancak hocayı bulamamıştık.

Burada hakikaten bu işi yapan belgeli hocalarımız vardı. Arkadaşlarımızla bu işi paylaştığımızda çok destek oldular. Projeyi çalışmaya başladık.  Çok güzel bir çalışma örneği gösterildi. Güzel bir proje ortaya çıktı. Belki 9 kişinin iştirak ettiği proje sayı itibariyle yetersiz olabilir. Trabzon bu anlamda bu tür emeğin değerlendirileceği bir yer. Biz burada bu işi öğrenip, sonrada daha büyük ölçekte Beşikdüzü’nde açılacak cezaevinde bu işi yapabilir miyiz? Büyük bir atölye şeklinde satışı yapılan vakıf ürünlerini üreten merkeze dönüştürebiliriz diye böyle bir hedefimiz hayalim var. Umarım gerçekleşir” dedi.