61SAAT HABER SERVİSİ

Edinilen bilgilere göre, Türk Hava Yolları’na ait  TK  2828 sefer nolu uçak 12:40 sularında Trabzon’a inmek istedi. Uçak piste inmek istediği sırada ise tekrar havalandı. O anlara Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve 61saat Spor Müdürü Hasan Tüncel şahit oldu.

Trabzonspor’un Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde sürdürdüğü antrenmanın son kısımlarında korku dolu anlar yaşandı. Tesislerden uçakların inişi görülürken tam o sırada Çalımbay ve Tüncel olaya şahit oldu.

ÇALIMBAY, 'GÖRDÜNÜZ MÜ...?'

Çalımbay, ‘Gördünüz mü uçak pas geçti’ ifadelerini kullanırken Tüncel o anları anlattı.

NORMAL İNİYORDU

Tüncel, ‘’Antrenmanın bitiminde herkes toparlanmak üzereyken uçak piste yaklaşarak inmeye hazırlanıyordu. Ancak daha sonra inmeye çalışan uçağın geri döndüğünü gördük. Yaklaşık 10 dakika sonra aynı uçağın Trabzon Havalimanı’na indiğini öğrendik. Büyük ihtimal uçak inemeyerek pas geçti’’ ifadelerini kullandı.

10 DAKİKA SONRA TEKRAR GERİ DÖNDÜ

Flight Radar’dan edinilen bilgilere göre TK2828 uçak Trabzon Havalimanı'na 12:30’da havalimanına geldi. Ancak radar görüntülerinde uçağın tekrar geri döndüğü ve Eynesil üzerinden dönerek tekrar Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı görüldü.

DÜŞEN UÇAĞIN ENKAZI SİNYALLERİ BOZUYOR

Yetkililerden alınan ilk bilgilere göre, Trabzon’da hafta sonu kaza yapan uçak nedeniyle sinyallerin karıştığı ve Türk Hava Yolları’nın çok titiz olduğu vurgulandı. Türk Hava Yolları’na ait TK2828 sefer sayılı uçağın pilotları piste iniş sırasında gereken sinyalleri alamadığı için pisti pas geçtikleri kaydedildi.