Eğer, bir olaya görünmez kaza deniliyorsa, o da Trabzon Yomra’da Merkez İlm Öğretim okulunda 4 sınıfta okuyan Arif Sarı’nın başına geldi
.
Özel bir etüt merkezine de giden Arif Sarı, ders arasında sınıf tahtasının tebeşir konulan çıktısından kaydırılan uçlu kalemin gözüne saplanması ile kör olma tehlikesi yaşadı.

Bir arkadaşının, uçlu kaleme tebeşir konulan çıktıdan kaydırırken diğer uçta gözü ile kalemin kayısını seyreden Arif’in gözünü saplanan uçlu kalem, göz bebeklerinde ağır hasar neden oldu. Hemen KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine kaldırılan Arif’e iki ayrı operasyon yapıldı. İlkinde, göze saplanan kalem ucu çıkartıldı. İkincisinde ise kalem ucunun göze verdiği hasar onarıldı. Doktorlar özellikle ilk öğretimde uçlu kalem kullanılmamasını öğütlerden ailelen ve veliler de okul yönetimlerini uyardı.

Arif Sarı’nın hemşire annesi Türkan Sarı, görünmez kazayı henüz tam anlamı ile atlatamadıklarını belirtti ve “Çocuğumun gözü de kör olabilirdi. Doktorlar özellikle uçlu kalemin göze ağır hasar verdiğini, kurşun ucun göze bıraktığı tozların ise hala temizlenemediğini söylediler” dedi.

Okulundan da geç kalan Arif Sarı ise, başından geçen olayı şöyle anlattı.
“Sen tahtanın bir uçunda durdum. Tebeşirlerin konulduğu çıkıntının ucuna gözümü dayadım. Arkadaşım da öteki taraftan uçlu kalemi kaydırarak fırlattı. Kalemin nasıl kaydığını görecektim bir baktım acı ile sarsıldım, uç gözüme batmıştı. Öğretmenlerin hemen beni hastaneye getirdi.”