17. Uluslararası Akdeniz Belgesel Film Festivali'ni kazananı Burak Türten'in 'Çöp' filmi ile Sinezon'un konuklarından biri. Filmin konusu şöyle: Belediye çöplüklerinde çadır kurarak tüm yaşamlarını orada geçiren orada yatıp kalkan, çocuklarını okullarına dahi oradan gönderen insanların yaşamı. Tüm hayatları çöplüklerde geri dönüşüm malzemelerini toplayarak geçiren insanlar günlük 10 lira kazanç için bu eziyete katlanıyorlar. Üzerine de kazandıkları paranın yarısını çöp sahibine (şıha) veriyorlar. Bu insanlık dışı duruma tüm kurumlar sessiz kalıyor, göz yumuyor. Çekimleri Gizli gerçekleştirilen belgesel, yaşanan dram ve eziyetin ufak bir kesiti olma özelliği taşıyor.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimlerinden olan Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen iki film İsterdim ve Bademler belgeselleri Trabzon'da ilk defa izleyiciyle buluşacak.

Bademler Filminin konusu şöyle: İzmir’in Urla ilçesine bağlı Bademler Köyü’nde yaşayan insanların tiyatroya olan aşklarını anlatmaktadır. Köy 84 yıllık geçmişi olan bir köy tiyatrosuna sahiptir. Bademler Köy Tiyatrosu’nda rol alan kişiler köy halkından olup hiçbir karşılık beklemeden gönüllü bir şekilde oyunlarını sergilemektedirler. Genç yaşlı, büyük küçük herkes tiyatroda rol alabilmektedir. Köy halkı, köydeki bağ, bahçe, tarla işlerinin sonrasında kalan zamanlarını tiyatroda geçirmektedir. Artık köy halkı tiyatrosuz bir hayat düşünememektedir. Rol alan kişiler provalarını köyde birbirleriyle karşılaşırken, evde aynanın karşısında ve akşamları tiyatro sahnesinde gerçekleştirmektedirler. Tiyatroda sahne alan kişiler normal hayatlarında demirci, çiftçi, boyacı, şoför gibi köy ortamında yapılabilen mesleklere sahiptirler. Tiyatro eğitimi almadan nesilden nesile aktarılan bilgiler ışığında oyunlarını sergileyen köy halkı, 84 yıllık bu geleneği sürdürmeye devam ederler.

İsterdim Filminin konusu şöyle: Gümüşhane’nin dağ köyü olan "Godanas" köyünde yaşayan görme engelli iki kardeşin hayata tutunma çabasının, Cafer Baydar ve Kadriye Baydar kardeşlerin yaşamları üzerinden anlatıldığı filmde zorlu coğrafyaya ayak uydurmak zorunda olan iki kardeşin hayatta kalma adına vermiş oldukları mücadele, huzuru ve hüznü bir arada yaşamaları filmin öne çıkan temalarından. Filmde kardeşlerin umuda yer bırakmayacak denli zor geçen hayatlarından kesitlere yer veriliyor.

Abdurrahman Demir, Burak Türten, Caner Özarslan ve Hasan Erdoğmuş çektikleri kısa filmler hakkında soruları yanıtlayacak.

Trabzon Sinema Derneğinin düzenlediği Kısa Film Gününde Bademler, Çöp ve İsterdim adlı belgesel filmlerin gösterimi ve ardında yönetmenleriyle söyleşi gerçekleştirilecek. Trabzon Suluhan iş merkezi ikinci katta bulunan Ruhi Türkyılmaz Sanatevinde gerçekleşecek program bütün sinema severlere ücretsiz.