61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları bugün ki bileşimle devam etti. Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ın yönettiği belediye meclisinde Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen maddeler görüşüldü. 

YENİ KURULAN ŞİRKETİN SERMAYESİ ARTTIRILDI
Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen, “Trabzon’da ulaşımın tek merkezden yönetilmesi için kurulan Trabzon Ulaşım (TULAŞ) A.Ş.’nin sermaye artırımı” maddesine dikkat çekti. Maddeye göre TULAŞ A.Ş. şirketinin 150 bin TL olan sermayesi 1 milyon TL’ye çıkarıldı. 
Bu maddeyle ilgili söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, TULAŞ A.Ş.’nin geçtiğimiz günlerde başına atanan Arif Emecen’i gündeme taşıdı.  Şahin, “Ulaşım A.Ş..’nin başına 2 yıl önce İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan sonra göreve gelen Metin Uysal’ın görevden aldığı İETT Müdürü atanmış. Gazeteciler niye alındığını Uysal’a sorduklarında, “İstanbul’un en büyük sorunu ulaşım. Bu arkadaşımız başarısız ve uyumsuz” dedi. 

GENÇ, BÜYÜKŞEHİR’DE SORAR DEDİ
Şimdi AK Partili belediyenin görevden aldığı arkadaş Trabzon’da yeni kurulan Ulaşım A.Ş.’nin başına getiriliyor. Tabi takdir belediye başkanının. Bunu niye söyledim. Bunu 1 hafta önce meclis üyesi arkadaşımız soru önergesi olarak erdiğinde belediye başkanımız sayın Genç, Turgay Şahin bunu Büyükşehir Belediyesinde sorar dedi. Onun için üzerimizde yük olmasın. Bırakın CHP, MHP, İYİ Partiyi.. AK Parti’den Trabzon’da bu işleri yapacak eleman sıkıntısı mı var?” diye sordu. 

TASARRUFUYLA İŞİN BAŞINA GETİRİLDİ
Bu soruya Ataman, “Sizde bürokrasiden geldiniz. Atanmış biri tarafından grevden alınmışsınız. Ne atanmanız ne de görevden alınmanız kıymetinizin ölçüsü olamaz. Bu arkadaşımız İstanbul, Kayseri, Malatya Belediyelerinde benzer işi yapmış arkadaşımız. Değerlendirme, kriterler objektif olmalı. Bu işi yapmış arkadaşımız doğru ve iyi yapacağına inandığımız arkadaşımız sayın başkanımızın tasarrufuyla işin başına getirildi. Bundan sonra bu arkadaşımızın Trabzon’a yapacak hizmetleri tartışmakta fayda var. Trabzon’da yapacak arkadaş yok  muydu?. Yapacak var. Yapılmadı.. Yapılmadığına göre fırsat verilmediği için yapılmamış” ifadelerini kullandı. 
Madde mecliste oy birliği ile kabul edildi.