Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız,  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan’ın imza altına aldığı protokol bölge ve ülkenin ekonomik, politik, kültür, sanat, sağlık, turizm ve spor faaliyetlerine katkı sağlamayı hedefliyor. Avrasya Üniversitesi Pelitli Yerleşkesindeki imza töreninde konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Avrasya Üniversitesinin kurulduğu günden beri hep Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği halinde olduğunu belirterek bundan öncede protokoller imzalandığını ve gereğinin de yapıldığını söyledi.  

YILDIZ; ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN SANAYİCİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPMAMIZ ŞART 

Yıldız, “Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve Üniversitemizin yeni Rektörü bugün burada yeni bir protokol imzalamak için bir aradayız. Trabzon’un bu işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İşbirliğimiz hem iş dünyasına katkı sağlayacak, hem de öğrencilerimizin tecrübe sahibi olmasını sağlayacaktır. Ticaret ve Sanayi Odamızın Başkanı Suat bey aynı zamanda  mütevelli heyet üyemizdir. Onun için biz her zaman işbirliğine hazırız. İnşallah bu işbirliği diğer sivil toplum örgütleriyle de yapılabilir ve işsizliğe de bir katkı sağlanır. Bugün hükümet politikası da bu yöndedir.  Ticaret ve Sanayi Odası ve Avrasya Üniversitesi işbirliğine her zaman hazırdır. Bu manada bu protokolü imzalıyoruz.  Tabi vesile oldu sayın rektörümüz de bir iki gün içinde başladı.  Bu dönem içerisinde rektörümüzün de çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Ben bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum.”

HACISALİHOĞLU: GENÇLERİN GİRİŞİMCİ OLMALARINI DESTEKLEYECEĞİZ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu iki kurum arasında imzalanan protokolün esas kapsamı şehrin, bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sağlayacak işbirliğini kapsadığını söyledi.  Başkan Hacısalihoğlu, işbirliğinin detayında üniversite sanayi işbirliğini kapsayan faaliyetlerin yürütüleceğini ifade ederek, “Eğitim başta olmak üzere kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra gençlerimizin hayata atılmalarında birer girişimci olmaları, bu yönde yetişmelerine destek sağlanacaktır. “dedi.

REKTÖR PROF. DR. KENAN İNAN: EĞİTİMDE DENEYİM KAZANMAK AVANTAJLI KARİYER YARATIR

Avrasya Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Kenan İnan ise Türkiye’nin özlediği üniversite sanayi işbirliğine Trabzon’da adım atılmış olduğunu vurguladı.  Rektör İnan, “Sayın başkanlarımızın belirttiği gibi de Avrasya üniversitesi ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan işbirliği protokolü Türkiye’de özlenen sanayi ve üniversite işbirliği adımlarından biri olarak görüyoruz.  Çünkü Türkiye’de eksikliği görülen hususlardan en önemlisi teorik bilgilerin uygulama ile desteklenememesidir.