61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde bulunan Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 dönümlük arazi üzerindeki dev tesiste profesyonel bir ekip ile geleneksel yöntemlerle üretime başlayan Nerde Gıda şimdiden fark yaratmaya başladı. 

Akçaabat köftesine damaklarda kalan o muhteşem tadı veren, yöremizde üretilen et, çember yağı, ekmek, tuz ve sarımsak kullanılarak yapılan ve son teknolojik tesislerde dondurularak piyasaya sürülen “Nerde Akçaabat Köftesi” ile ilgili Nerde Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve Şirket Ortağı Muzaffer Yıldız ile röportaj gerçekleştirdik.

“BÖLGENİN EN BÜYÜK ÜRETİM TESİSLERİNDEN BİRİ”

“Nerde Akçaabat Köfte” olarak tüm Türkiye’deki sofralara ulaşmak amacıyla yola çıktınız. Üretim tesisinizden ve ürünlerinizden bahseder misiniz?

Üretim tesisinin bölgedeki en büyük ve modern, son sistem teknoloji ile faaliyet gösteren birkaç tesisten birisi olduğuna eminiz. “Nerde Akçaabat Köfte” markamızın ürünlerini köftenin adını aldığı Akçaabat ilçemizde imal ediyoruz. Şinik Organize Sanayi Bölgesinde 7 dönüm arazi üzerinde 2 bin metre kare kapalı alan üzerinde imalatımız var. Öncelikle üretimimize köfte imalatı olarak başladık ama et ürünleri konusunda bir iki aylık zaman dilimi içerisinde döner, kavurma gibi et ürünleri imalatı da yapacağız. Bunların yanında farklı bir kaç sürpriz ürünümüz var. Bu ürünlerin ismini, piyasada rekabeti hareketlendirmemek adına paylaşamıyoruz. 

YEMEDİĞİMİZİ ÜRETMİYORUZ, ÜRETİMİ CANLI OLARAK İZLETECEĞİZ

Müşteri artık üretim merkezlerini merak ediyor. Bu konuda çalışmanız var mıdır?

Akçaabat köftesinin tadını her zaman koruyacağız. Tesisimizde ki anlayışımız ‘Yemediğimizi kimseye yedirmiyoruz’ sloganıyla imalatlarımızda hijyeni ön planda tutuyoruz. Hatta yakın vadedeki imalatlarımızda halkımıza imalatın nasıl yapıldığını canlı olarak izletme fikrimiz var. Bunla alakalı olarak kamera sistemleri her şey yapılmış sadece yayınsal anlamda kurulum yapılıyor ve yakında ona da başlayacağız. Tüketicimiz ne yediğini, nasıl üretildiğini, üründe gerçekte ne olduğunu görmesi ve bilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü biz de ürünümüzü evde güvenle ve lezzetle tüketebiliyoruz. Asla kendi ailemizin yemediğini başkalarına yedirmeyiz düşüncesiyle çalışıyoruz. 

NERDE DİYE ARANIYORSA…

“Nerde” ilginç bir marka çalışması olmuş. Hikayesini anlatabilir misiniz?

“Nerde” yazarak insanların birçok ürünü internet üzerinden arattığını biliyoruz. Yöresel ürünleri aradıkları zaman karşımıza hep şöyle örnekler çıkıyor; ‘Akçaabat Köftesini nerde bulabilirim?” Karadeniz’e baktığınızda Kuymağı, yağı nerde bulabilirim diye aratılmaktadır. Yani kısacası tüketicimiz en iyisini bulmak için hep nerde diye bir sorusu var. Bizlerde sloganı kullanmak istedik ve “Nerde Akçaabat Köfte” olarak imalatımıza başlamaya karar verdik. Çok olumlu dönüşler aldık. 

YÖRESEL ET KULLANIYORUZ GERÇEK LEZZETİ ÜRETİYORUZ

Akçaabat Köftesinin lezzetinin sırrı sizce nedir?

Akçaabat köftesinde herkesin bir hikayesi ve geçmişi vardır. Akçaabat köftesindeki olay bellidir. Et, çember yağı, sarımsak, tuz, ekmek... Bu maddelerden oluşur. Burada formülasyon esastır. Yöresel et kullanımı ön plandadır. Yöresel et kullanımı bu farkı yaratır. Trabzon’da yapılan etle, İzmir’de yapılan Akçaabat köfte bir değildir. Yeşili, havası, suyu bile farklıdır. Bundan dolayı yöresel ürünleri, yöresinde yapmak esastır. Yani kısaca Akçaabat köftesinin lezzeti yörede yetişen hayvanlarda, yörenin suyunda havasındadır. Biz de bunu yaparak tüm Türkiye’nin hizmetine sunuyoruz. 

AYLIK 150 TON İMALAT KAPASİTEMİZ VAR

Üretim kapasiteniz nedir? Hangi bölgelerde raflarda olacaksınız?

Bizim şu anda donuk imalatımızda günlük kapasitemiz 5 ton civarı. Aylık 150 ton imalat kapasitemiz var. Şu anda bu kapasitemizi yeni yeni oluşturmayı başlıyoruz ve tüm Türkiye’ye dağıtım yapmayı planlıyoruz. Ancak yöresel ürünlerde gerçek olan bir algı vardır. Siz bugün gidip Hakkari'de, Muğla’da çok fazla Akçaabat köfte satamazsınız. Genellikle gurbetçilerin yoğun olduğu, bölgemiz insanının yoğun olduğu ve  büyükşehirler üzerine ürünlerimizin satışını gerçekleştireceğiz. Farklı ürünlerimiz olacak. Bunları da zaman içinde oluşturacağız.

5 YILDA 20-30 ÇEŞİT ÜRÜN PORTFÖYÜ

Hedefimiz başlangıçta hayvansal ürünlerle imalata başlamak. Özellikle kırmızı et. Yaklaşık 5 yıllık planlamamız içinde 20-30 çeşit ürün portföyüne ulaşmayı hedefliyoruz. 

ULUSLARARASI STANDARTLARA VE TÜRK GIDA KODEKSİ’NE UYGUN TÜM BELGELER VAR

Pandemi dolayısıyla vatandaşlarımız artık daha hassas ve hijyeni öncelikleri arasında tutuyor. Bu konuda çalışmalarımız var mıdır?

Tesisimiz yönetim sistemleri konusunda tüm belgelere sahiptir. Helal Gıda Sertifikası, ISO 9001, ISO 22000, ISO14001, OHSAS ve BRC Standartlarını almış konumdayız. Hem uluslararası standartları, hem de Türk Gıda Kodeksini yerine getirmiş durumda faaliyet gösteren bir tesisimiz var.

TESİSİ GELEN ETLER MİKYOBİYOLOJİK VE KİMYASAL TESTLERE TABİ TUTULUYOR

Tesisimize girişten çıkışa kadar testler ve incelemeler yapılmaktadır. Tesisimize gelen ürünlerde ilk önce diğer birçok tesiste olmayan antibiyotik varlığı testi, PH testi, sıcaklık kontrolleri yapılır. Çoğu tesis, sıcaklık kontrolü yapar ama PH ve antibiyotik, testi yapmaz, asitliğine bakmaz. Firmamız yapmış olduğu analizler ile antibiyotikli et kullanımı engelleyerek insan sağlığını güven altına alıyor. Biz bunlara çok önem veriyoruz ve işi asla şansa bırakmıyoruz.

EN KÜÇÜK ŞİKAYETTE ÜRÜNÜ GERİ TOPLAMA MEKANİZMALARIMIZI DEVREYE SOKTUK

Satış sonrası çok önemli bir konu. Bu noktada tüketiciye güven vermek adına çalışmalarınız var mı?

“Nerde Gıda” ürünlerini tüketicilerimiz gönül rahatlıklıyla kullanabilirler. Sağlık anlamında tüm önlemler alındı. En küçük şikayette ürünü geri toplama mekanizmalarımızı başlattık. Halk sağlığı ile alakalı tüm planlamalarımız yapılmıştır. Tüketicilerimiz Nerde’yi gönül rahatlığı ile tüketebilirler. Dediğimiz gibi yemediğimizi insanlara yedirmiyoruz. 

‘’Son Söz''

Nerde nerede AKÇAABAT KÖFTE NERDE?