Trabzon’un Yomra ilçesinde Trabzon İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Komutanlığı (KOM)ve Yomra İlçe Jandarma Komutanlığı uyuşturucu hammadde imali ve ticareti yapan organize suç örgütüne büyük darbe vurdu.

14 Adrese Eşzamanlı Operasyon

Yomra ilçesinde uyuşturucu madde imali ve ticareti yapıldığı istihbaratını alan jandarma ekipleri, şahısları tespit edip yakalamak için düğmeye bastı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu, jandarma ekipleri Yomra ilçesinde 14 ayrı adres belirledi. Trabzon İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Komutanlığı ve Yomra İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, belirlenen adreslere 12 Haziran Pazartesi günü eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi.

10 Kişi Gözaltına Alındı

Jandarma tarafından 14 farklı adreste gerçekleştirilen operasyonda yaşları 23 ila 39 arasında değişen S.E., A.E., H.Ö., E.P., İ.S., Y.H., S.Ş.H., U.A., A.İ.P ve Ü.Ö. adlı 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ise hint keneviri, kubar esrar, kubar esrar tohumu ve kullanıma hazır uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi.

Çapraz Sorgu Yapıldı

Jandarmadaki ilk sorgularının ardından organize suç örgütü üyesi oldukları düşünülen 10 kişi için 24 saatlik gözaltı sürelerinin dolmasıyla, savcılık 2 günlük ek gözaltı süresi verdi. Gözaltı süresince çapraz sorguya tutulan şüpheliler, 4 gün boyunca çevre ilçelerdeki jandarma komutanlıklarında ve emniyet müdürlüklerinde ki nezaretlerde tutularak iletişim kurmaları önlendi.

Adliyeye Sevk Edildiler

Sorgu ve ifadeleri tamamlanan 10 kişi, 15 Haziran Perşembe günü sabah 10.00’da Yomra Kaşüstü’nde bulunan Trabzon Adliyesi’ne sevk edildi. Burada savcılık tarafından ifadeleri alınan 10 şüpheliden S.E., A.E., H.Ö., E.P., İ.S., Y.H., S.Ş.H., U.A., A.İ.P uyuşturucu hammadde üreticiliği yapmak, uyuşturucu ticareti yapmak ve bulundurmak suçlamalarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ü.Ö. ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

9 Kişi Tutuklandı

Tutuklanma talebiyle Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen şüphelilerin hakim karşısına çıkarılarak CMK tarafından atanan avukat eşliğinde tek tek savunmaları alındı. Yaklaşık 5 saat süren duruşma sonrası mahkeme A.E., H.Ö., E.P., İ.S., Y.H., S.Ş.H., U.A. ve A.İ.P adlı 9 şüpheliyi Türk Ceza Kanunu’nun 188’inci maddesinde yer alan uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin imali, ülke içinde satılması, satışa arz edilmesi, başkalarına verilmesi, temin edilmesi, sevk edilmesi, nakledilmesi ve depolanması suçlamalarıyla tutuklandı. Tutuklanan 9 kişi sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra Trabzon Bahçecik’te bulunan E Tipi Kapalı Caza İnfaz Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

FATİH YILMAZ- TAKA