Trabzon sokakları son zamanlarda S.O.S vermeye başladı. Polis ve Jandarma ekipleri yapmış oldukları operasyonlarda uyuşturucu maddeye yönelik yapılan çalışmada çok sayıda kişi gözaltına alınırken 112 ekiplerine uyuşturucu maddeden komaya giren gençlere müdahale etmesi için sürekli olarak çağrı geliyor.
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile mücadele dairesi önceden almış olduğu istihbaratı değerlendirmek üzere Bölge trafik müdürlüğü önünde İstanbul yönünden Trabzon’a gelen bir yolcu otobüsünü durdurdu. Yolcu otobüsünde seyahat etmekte olan U.S ve S.Ö isimli iki gencin el bagajlarında 500 adet Ecstacy hap 58 gram Bonzai uyuşturucu maddesi ve bu maddeleri paketlemeye yarayan malzemeler ele geçirildi.
İki zanlı hakkında Trabzon Cumhuriyet başsavcılığında işlem başlatılırken bu maddeleri Trabzon’da satmak üzere getirdikleri öğrenildi.
Trabzon valiliği tarafından son asayiş toplantısında dile getirilen uyuşturucu sorunu üzerine tüm ilçelerde başlatılan çalışmalar sırasında ise Çarşıbaşı ilçesinde yapılan çalışmada 1993 doğumlu M.S isimli gencin yanına gelen sivil polisler erkek şahsın üzerinde bonzai ve esrar maddesi ele geçirdi. Göz altına genç Emniyet müdürlüğüne getirilere ifadesi alındı.

İl Jandarma komutanlığının 1 haftada düzenlemiş olduğu operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildiği ve zanlıların adli mercilere sevk edildiği öğrenildi.