Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban Trabzon Yoroz’da öldürülen köpekler için açıklama yaptı.

Haftaya bir vahşetle başlanıldığını kaydeden Kurban,  ”Haftaya bir vahşet ile başladık.Bugün sabaha karşı Yoroz civarında 8 den fazla köpek zehirlendi.Yani ciğerleri parçalanarak can çekişe çekişe öldüler.Suçları ne acaba bu dilsiz kulların. Jandarma, Gıda Tarım İl Müdürlüğü soruşturma başlattı. Artık her gün bir hayvana yönelik şiddet, cinayet haberleri ile uyanıyoruz. Hayvana yönelik yasalarda özellikle belediyelerin hayvanları öldürülmesinin önüne geçilmesi gerekiyor" dedi.
Kurban, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Hayvana yönelik suçların cezasız kalmaması gerekiyor. Cezaların uygulanmaması çok yaşanacak şiddet, cinayet haberlerinin olması demek. Hayvanlara zarar veren bireyler daha sonra insanlara da zarar veriyor. Toplumsal anlamda şiddetin önlenmesi için öncelikle hayvana yönelik şiddetin bitmesi gerekiyor. Gören,duyan,bilen varsa lütfen bizimle iletişime geçsin.Susmak suça ortak olmaktır.” (empatihaber)