61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Simba Yaylası’nda 2 Ağustos tarihinde gerçekleşen cinayette, Emre Kara önce bıçaklanmış sonra başına taşla vurularak öldürülmüş ve cesedi görülmeyecek bir yere atılmıştı. Emre Kara’dan uzun süre haber alamayan babası Mehmet Kara, polis merkezine giderek oğlunun kayıp olduğu ihbarında bulunmuş ve oğlunun araç plakası ve cep telefonu bilgilerini polisle paylaşmıştı.

TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI
Kameraları inceleyen polis ekipleri, Emre Kara’nın Mehmet Karpuz ile buluştuğunu ve araçla birlikte seyir halinde olduklarını tespit etti.  Savcı delil ve ifadelere dayanarak Mehmet Karpuz’u  tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkini istedi. 

CİNAYET SAATİNDEN SONRA GÜVENLİK GÜÇLERİNİ ARADI
Vahşi cinayetle ilgili çok önemli bir telefon görüşmesi cinayet dosyasına girdi. İddiaya göre Emre Kara’yı öldüren Mehmet Karpuz'un olay günü güvenlik güçlerini arayarak arkadaşının kendisine tacizde bulunduğu yönünde ihbar ettiği aramayı da cinayet saatinden sonra yaptığı öğrenildi

‘’BANA TACİZDE BULUNDU, TECAVÜZ ETMEYE ÇALIŞTI''
Karpuz, güvenlik güçleriyle yaptığı telefon görüşmesinde, ''Alo şu anda nerede olduğumu bilmiyorum arkadaşım bana tacizde bulundu. Tecavüz etmeye çalıştı. Ne yaptığımı bilmiyorum. Beni buradan alın kendimde değilim’’ ifadelerini kullandı.

BAHÇECİK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
“Kasten tasarlayarak vahşice adam öldürme” suçundan Trabzon Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Mehmet Karpuz, tutuklanarak Bahçecik’te bulunan Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.