61SAAT HABER SERVİSİ -  İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, Tarım Bakanlığını sert sözlerle eleştirdi. Çakıroğlu, "Tarım Bakanlığımızın 60 bin kişilik çalışanı var. Avrupa’da bir çok ülkenin bu kadar silahlı kuvveti yok. Bu büyüklükte bir personeli istihdam eden bakanlığın, yaklaşık 10 yıldır Türkiye’ye girdiği bahsedilen bu haşereyle ilgili ki bugün artık kulağımıza kadar burnumuza giriyor. Yaşam kalitesini aşağı çekmiş durumda. Bunlarla uğraşıyoruz. 

 Sizden mensubu olduğunuz AK Parti’nin, bakanlarından bu konuya ilişkin somut çalışma yapılmasını, yapılan çalışanın da kamuoyuyla paylaşılmasını talep ediyorum. Bütün ürünlerin suyunu emerek geride bir şey bırakmıyor. Özellikle çayın kalitesini düşürüyor. Bir gecede milyonlarca üreyen canladır..” dedi. 

Ortahisar Park ve Bahçeler Müdürü Muhammet Közen, "Bununla ilgili biz çalışma yaptık. Ziraat Mühendisi arkadaşlarımızla birlikte. Bir karışım oluşturduk, etkili oldu. 1 hafta arayla 2 defa uygulanıyor.

Vatandaşa, çiftçiye bunu bizim uygulama şansımız yok. Ancak Tarım İlçe Müdürlüğü ile birlikte bunu görüşüp öneri olarak onlar üzerinden bunu vatandaşa çiftçiye ulaştırabiliriz. Malzeme olarak değil, öneri olarak. Çünkü, ayağa bir maliyeti var” diye konuştu. 

Başkan Ahmet Metin Genç ise, "Kendimiz öneri olarak vermemiz başka bir şey, devletin uygulama olarak yapması başka bir şey.  Bu önerimizi Tarım İlçe Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyemiz ile paylaşalım. Onlarla eş güdüm sağlayalım” diye konuştu.