61SAAT HABER SERVİSİ - Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Kaymakamlığının hizmet binasının yapılmaya başlandığı alanın etrafında yıkımlar son bir haftada hızlandı.
25 bin metre kareyi kapsayan alanda, toplamda 88 bina yıkılırken 12 binanın ise ise yıkımına başlandı. Bu alanda ki Kentsel Dönüşümün toplamda 60 milyon TL’ye mal olacağı kaydediliyor.
Pazarkapı Kentsel Dönüşümü içerisinde ise son bir haftada yine Maraş Cadesi üzerinde kalan binaların yıkımına başlandı. Ancak  bu yıkımlar esnasında gerekli önlemlerin alınmadığını ileri süren vatandaşlar şikayetçi...
Özellikle yıkımlar esnasında, yıkılan alana su tutulmadığı bu nedenle de ortaya çıkan toz ve dumanın çevrede oturan vatandaşları rahatsız ettiği kaydedildi.
Bu kapsamda bugün sitemize gelen bir okuyucu yorumu ise dikkat çekici... Yorumda, “Pazarkapı mahallesinde Ortahisar belediyesinin iş makineleri uzun zamandır kamulaştırılan binaları yıkıyor ve çevreye felaket bir şekilde toz bulutu yayılıyor. Her seferinde belediye yetkililerini arayıp derdimizi anlatıyoruz fakat toz pislik rezil bir halde mahallemiz. Bizim olduğumuz evler yıkılmıyor, fakat yıkım yapılan binaya sulama aracı tozu ıslatmadığı için çevre evler yayalar çok büyük zorluk çekiyoruz. İşin komik tarafı bu bölge Belediye binasına 50 metre mesafede... Belediye başkanları gökyüzünü kaplayan bu toz bulutu sizi hiç rahatsız etmiyor mu?” ifadeleri kullanıldı...