61Saat Haber Servisi - Trabzon’un Tonya İlçesi Melikşah Mahallesinde özelikle yağmurlu havalarda şebeke suyunun bulanık akması vatandaşları çileden çıkarıyor. Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda evlerinde kullandıkları şebeke suyunun bulanık akmasından şikayetçi oldu. 
Evlerinde başka su olmadığından mecburen bu suyu kullandıkları ifade eden vatandaşlar, bulanık suyun fotoğrafını paylaşarak, “Evimizde başka su olmadığından bu suyu kulanmak zorunda kalıyoruz ve bu suya fatura yazıyorsunuz. Arkadaşlar lütfen paylaşalım, belki sesimizi duyan olur. Yatalak hastalarımız var bu suyla çamaşır yıkamak zorunda kalıyoruz. Bize bir çare bulun lütfen” ifadelerini kullandı. 
Konuyla ilgili görüştüğümüz TİSKİ Yetkilileri ise soruna çare bulmak için bölgede arıtma tesisi yapılacağını açıkladı. Yaklaşık 35 - 40 Milyon TL değere sahip olacak arıtma tesisinin ihalesine bu yıl içerisinde çıkılması beklenirken, yapımına da en kısa sürede başlanacağı belirtildi. Tesisin yapılmasının ardından yağmur sonrası bölgede yaşanan sorunun da giderileceği kaydedildi.  
Öte yandan daha önce bölgede küçük bir arıtma tesisinin bulunduğu kaydedilirken ancak bu arıtma tesisinin zamanla devre dışı kaldığı da gelen bilgiler arasında.