61SAAT HABER SERVİSİ – FATİH YILMAZ

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde meydana gelen, Gökhan Ş.’nin kontrolündeki araç ile Vakfıkebir’deki görevden dönen, polis memuru O.D.’nin kontrolündeki çevik kuvvet minibüsünün Hal kavşağında kafa kafaya geldiği olayda Gökhan Ş., polis memuru O.D. tarafından hastanelik edildi. 

ELİM YÜZÜNE ÇARPMIŞ OLABİLİR

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde meydana gelen olayda, Gökhan Ş.’nin kontrolündeki araç, Vakfıkebir’deki görevden dönen, polis memuru O.D.’nin kontrolündeki çevik kuvvet minibüsüyle Hal kavşağında kafa kafaya geldi. Herhangi bir kazanın yaşanmadığı olayda, selektör yaparak Gökhan Ş.’nin kullandığı aracı Düzköy kavşağında durduran polis memuru O.D., araç sürücüsüne yumruk attı.

Burnuna gelen yumrukla sersemleyen Gökhan Ş., olay yerine gelen Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince hastaneye getirildi. Hastanedeki kontrollerinde burnunda ve ön dişinde kırık olduğunu söyleyen Gökhan Ş., polisten davacı ve şikayetçi oldu. Çevik kuvvet polisi O.D. ise şok ifadeyle kendini savunarak; ‘Yumruk atmadım. Konuşmalar esnasında elim yüzüne denk gelmiş olabilir” dedi.

Olay, 5 Ağustos Pazar günü gece saat 01.00 sıralarında Akçaabat’ta meydana geldi. Vakfıkebir’deki bir görevden dönen, O.D. idaresindeki 61 A … plakalı çevik kuvvet minibüsü, ilçedeki Hal kavşağındaki ışıklarda Gökhan Ş. İdaresindeki BO XJ.... plakalı araç ile burun buruna geldi. 

SELEKTÖR YAKIP DURDURDU

Kazadan kıl payı kurtaran araçlardan çevik kuvvet minibüsünün sürücüsü O.D., Gökhan Ş.’nin kullandığı aracı takip ederek durması için selektör yapıp korna çalarak uyardı. Düzköy kavşağında aracın önüne kırarak aracın hareket etmesini engelleyen çevik kuvvet polisi O.D., Gökhan Ş’ye, emniyette verdiği ifadeye göre, “Sen nasıl araç kullanıyorsun, bizi mi öldüreceksin? Benim aracımda 15 tane insan var. Senin aracında ailen var. Neden bu insanların canını hiçe sayıyorsun?” diye bağırdığı, araç sürücüsü Gökhan Ş.’nin ise “Biz terörist miyiz?” şeklinde cevap verdiği öğrenildi. 

ARACINDAN ÇIKARTTI

Çevik kuvvet aracının şoför mahallinden inen O.D.’nin aracının içerisindeyken kendisine yumruk attığını iddia eden ve yumruğun etkisiyle sersemlediğini söyleyen Gökhan Ş., ifadesinde “Beni aracımdan çıkarttı ve tartaklamaya devam etti. Beni aracın arkasına çekerek burada da yumruk atmaya kalktı. Diğer üniformalı polisler onu engellediler.” dedi. 

BURNUM VE DİŞİM KIRILDI DEDİ

Çevredeki vatandaşların 155 Polis İmdat hattını aramasının ardından olay yerine Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler geldi. Akçaabat’tan gelen polis ekipleri, Gökhan Ş.’yi tedavisi için Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne getirdi. Çevik kuvvet polisinden yumruk yiyen Gökhan Ş., hastanedeki tetkiklerin ardından emniyetteki ifadesinde burnunun ve dişinin kırıldığını söyleyerek polisten davacı ve şikayetçi oldu. 

ŞOK SAVUNMA

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru O.D., Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadesinde kesinlikle yumruk atmadığını iddia ederek, “Konuşmalar esnasında elim bu şahsın yüzüne denk gelmiş olabilir. Ben zarar vermek için bir hamlede bulunmadım. Kullandığım resmi serviste bulunan 15 meslektaşımı ve kendi aracındaki insanları tehlikeye sokarak neredeyse kaza yapacak olmamıza neden olması ve durmaması gerekli alkol kontrolünü yaptırmaktan kaçmasıdır” sözleriyle kendini savundu.

Gökhan Ş’nin hastanede yapılan alkol kontrolünde alkol kullanmadığı tespit edilirken, olay esnasında kuzeni ile birlikte eşi ve bir yaşındaki çocuğunun da araçta bulunduğu öğrenildi. 

ELİM YÜZÜNE DENK GELMİŞ OLABİLİR

Olay sırasında çevik kuvvet minibüsünde bulunan ve olay sonrası Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade veren komiser yardımcısı E.H., polis memuru O.D.’nin yumruk atmadığını, gayri ihtiyarı elinin şahsın yüzüne denk gelmiş olabileceğini söyledi. 

Gökhan Ş.’nin avukatı İsmail Kaynar, konunun takipçisi olacaklarını söyleyerek “Savcılık sürecinden sonra tazminat davası açacağız” dedi. 

Olayla ilgili Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatacak.