Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, yurdun dört bir yanında evde kalın çağrısı yapıldı. Yetkililer her açıklamasında bu çağrıyı yinelerken, bazı vatandaşlar uyarıları dikkate almadı. Bu durum Trabzon'da da yaşandı. Vatandaşlar yapılan her uyarıya rağmen toplu şekilde dolaşmaya ve oturmaya devam etti.

"HAYDE EVE"

coronavirüs önlemleri kapsamda belediye ekiplerince, kentteki bank ve oturma gruplarına, 'Hayde eve' yazılı levhalar monte edilip, evde kalınması çağrısı yapıldı. Meydan, Fatih ve Kanuni parklarıyla Sanat Sokağı ve Atapark Çay Bahçesi'ndeki banklara yerleştirilen levhalarda; Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun 'Oturulacak en güzel yer evimizdir. Bu süreci atlattıktan sonra buralarda oturup hep birlikte çay içeceğiz' mesajı da yer aldı.

ZABITA EKİPLERİ DENETİM YAPTI

Meydan Parkı'nda, coronavirüse ilişkin alınan tedbirleri ve uyarıların vatandaşlarca dikkate alınmadığı görülünce, belediye ekipleri, harekete geçti. Ekipler bu kez, bankların ve oturma gruplarının üzerine olay yeri şeridi çekti. Zabıta ekipleri, gün boyu bölgedeki denetimlerini de sürdürdü. Uygulamayla birlikte meydanın bomboş kaldığı dikkat çekerken, şeride rağmen oturan bazı vatandaşlar ise zabıta ekiplerince uyarıldı.