Sağlık Bakanlığı'nın, koronavirüs salgınının azaltılması ve hastaların izolasyonu için hazırladığı, 'Pandemi İzolasyon Takip Projesi' hayata geçti.

Trabzon'da bugün çok sayıda vatandaşa Sağlık Bakanlığı'ndan gelen 'İzolasyon Bölgenizin dışına çıktığınız tespit edildi. Herkesin iyiliği için lütfen evinizde kalmaya devam edin' SMS'i gönderildi.

Önce birçok vatandaş yanlış geldiğini sandı, çünkü birçoğu için karantina kararı yoktu.

Fakat sonra gerçek ortaya çıktı, bakanlık herhangi bir karantina kararı olmasa da kronik hastalığı olan veya yakın zamanda risk grubundaki hastalıklardan birini geçiren herkese SMS'in atıldığı öğrenildi.

İZOLASYON BÖLGESİNİ TERK EDENLER MESAJLA UYARILDI

Bugün evde olması gerektiği halde dışarıya çıkanların cep telefonlarına, "İzolasyon bölgenizin dışına çıktığınız tespit edildi. Herkesin iyiliği için lüften evinizde kalmaya devam edin" mesajı gönderildi. Bu mesajın, koronavirüs testi pozitif olanlar ve onların temaslılarının dışında, kronik rahatsızlığı olduğu halde evinden çıkanlara da gönderildiği belirtildi. Uygulama kapsamında uyarıya riayet etmeyen ve ihlale devam edenlerin durumunun emniyet birimleriyle paylaşılacağı, gerekli idari önlem ve yaptırım uygulanmasının sağlanacağı belirtildi. Ayrıca yol kontrolü yapan emniyet ekipleri de kişinin bilgilerini sorgulayarak izolasyon ihlali yapıp yapmadığını öğrenebilecek.