61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da bir çok kişi, sahiplendikleri hayvanları ya daha iyi tedavi edileceği ya da kamu kurumu olduğu için ücretsiz yapılacağı düşüncesiyle bu kliniği götürmeye başladı. 
“Küçük Dostlar Kiliniği”nde ki yetkililer, merkezde sadece sokak hayvanlarının tedavileri veya kısırlaştırmalarının yapıldığını ifade ederek evcil hayvanları ile kliniğe gelen vatandaşları mecburen geri çeviriyor. 


Vatandaşların evcil hayvanlarını tedavi ettirmek için kliniğe yoğun şekilde başvurları üzerine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’te bu konuda açıklama yapmak zorunda kaldı. 
Vatandaşların evcil hayvanlarını, özel kliniklere götürmeleri gerektiğine dikkat çeken Genç, merkezin sokak hayvanlarına hizmet verdiğini ifade etti. 

SAHİPLİ KEDİLERİ GETİRMESİNLER


Genç, “Vatandaşlarımız evcil hayvanlarını, veterinere götürmeleri gerekirken, bizim kliniğimize götürüyor. Bu bir kez daha kamuoyuna beyan etmek istiyorum. Bizim kliniğimizde sadece sokak hayvanlarına, kısırlaştırma ve rehabilitasyon çalışmamız var. Lütfen vatandaşlarımız sahipli kedilerini, hasta veya başka sebeple getirmesinler. Onlar ancak özel veterinerlerle bu çalışmayı yapabilirler. Bizim amacımız sadece sahipsiz, sokak hayvanlarını kısırlaştırmak ve rehabilite etmek. Hastalığa veya kazaya maruz kalmış sokak hayvanlarımız tedavi etmek” dedi. 


605 KEDİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILDI

Klinikte bugüne kadar toplamda 605 kediyle ilgili çalışma yapıldığına dikkat çeken Genç, “Hayvanlarımız hem rehabilitasyon, hastalık vs.. tedavi hizmeti almış, hem de kısırlaştırma. Bu arada tekrar uyarmak istiyorum. Sadece sokak hayvanlarına hizmet veriyoruz. Sahipli kedileri lütfen vatandaşlarımız özel klinik ve veterinerlere götürsünler” dedi.