61SAAT HABER SERVİSİ

Anayasa değişikliği 18 madde haline TBMM'ye sunuldu. AK Parti tarafından Meclis'e sunulan teklif, aslında uzun zamandır Türkiye'nin gündemindeydi.

Yeni anayasa metni için hazırlıklar konusunda iktidar ile muhalefet bugüne kadar ortak bir noktada bir araya gelemezken, 1 Kasım'da yapılan genel seçimler ve 15 Temmuz sürecinin ardından yeni anayasa maddeleri konusunda MHP'den AK Parti'ye destek geldi.

Bunun sonucunda 18 maddelik anayasa değişikliği TBMM Genel Kurulu'nda oy çoğunluğu ile kabul edildi. Anayasa değişikliği maddelerine AK Parti ve MHP 'evet' derken, CHP ve HDP değişikliklerin karşısında durdu ve oyunu 'hayır'dan yana kullandı.

TBMM’den geçen ve Nisan ayında vatandaşın oylamasına sunulacak olan 18 maddeyi Trabzon’da vatandaşlara sorduk. 

Özellikle sosyal medyada başlatılan ‘Evet’ ve ‘Hayır’ kampanyalarına karşı vatandaşın değişen 18 maddeden haber olmadığı ortaya çıktı.

Hangi maddenin nasıl, neden değiştiğini ve faydasının ne olacağını bilmeyen vatandaşlardan çağrı geldi. Bu konuda her partinin aydınlatma yapması gerektiğini isteyen vatandaşlar, ‘Körü körüne oy kullanmayalım’ diyor.

Bizde 61saat ekibi olarak Trabzon’da vatandaşın Yeni Anayasa Referandumu öncesi görüşlerini dinledik.

Maddeleri bilmeden ‘Evet’ ve ‘Hayır’ diyende var, maddelerin içeriğini bilerek partiye göre de ‘Evet’ ve ‘Hayır’ diyen var…

İşte o röportajımız…