Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Doğankaya Mahallesi’ndeki Kayaüstü Mezrası’nda yapılmak istenen ağaç kesimi ve yol açılmasına tepki gösterdi. Çayırbağ Çevre Platformu ile alanda bir araya gelen Doğankaya ve Gülcena Mahallesi sakinleri orman talanına izin vermeyeceklerini söylediler. Platform adına açıklamayı okuyan Hayriye Civelek, “Bu yolun ormanlarımızı talan ve ranta açma yolu olduğunu biliyoruz. Erikbeli, Kadıralak ve Çal ormanlarında yapılanlar bunu göstermiştir” dedi.

DEDELERİMİZDEN MİRAS

Civelek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Orman Müdürlüğü; yapacağı 6 bin 500 metreküplük ağaç kesimi ile on binlerce ağacın yok olmasına, hayvanlarımızın beslenme alanı olan otlaklarımızın tahrip edilmesine, mahallelerimizin ve mezerelerimizin hayati öneme sahip olan içme suyunun bulunduğu kaynakların ortadan kalkmasına ve heyelanlı alanların daha çok risk oluşturmasına sebep olacaktır. Bölge halkı olarak yetkililerin duyarsızlığı ve aldıkları bu tutum nedeniyle son derece kırgın, üzgün ve öfkeliyiz. Doğankaya ve Gülcena Mahalle sakinleri olarak atalarımızdan dedelerimizden beri bekçi tutup koruduğumuz ormanı talan etmelerine izin vermeyeceğiz.”

SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ

Mahalle sakinlerinden Birgül Köse, ormanlarını savunmak için sonuna kadar direneceklerini kaydederek, “Burada halka sormadan bir takım imzalar attılar. Buranın esas sahibi buranın halkıdır. Biz buranın yeşil yol olmasına, Kaz dağları olmasına, Cerrattepe olmasına izin vermeyeceğiz. Bu köy sıradan bir köy değildir. Burada annem ineklerini otlatıp tereyağı satarak beni okuttu. Benim de görevim burayı savunmaktır” ifadelerini kullandı.

(Karadeniz - Fatih Saygın)