61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin 2020 yılı Ocak ayı toplantıları bugün devam etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanı Murat Zorluoğlu, başkanlığında gerçekleşen toplantıda TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, meclis üyelerinde yaptıkları faaliyetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 

ORMAN YANGINLARINA KARŞI, YANGIN MUSLUKLARI
Sunumun ardından Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, Trabzon Genelinde çıkan son yangınlarla ilgili konuştu. Bölgede yangın musluğu eksiği bulunduğunu belirten Gürsoy, “Yangın muslukları konulmalı. Orada merkezi nokta. Yangın musluklarıyla beraber bu tür durumlarda zaman e enerji kaybını inşallah gideririz” dedi. 
Arsin’de su arıtma tesisi ile ilgili sıkıntılar bulunduğuna dikkat çeken Gürsoy, “Su arıtma tesisi eli ilgili sıkıntılar var. Nedir son aşama bende bilmiyorum ama hızlanmasını talep edeceğim” derken yağmur sularının kanalizasyondan ayrılması için destek istedi. 
Tekataş ise, “Arsin Arıtma Tesisi eli ilgili ilk gittiğimde mevcut gelen su var. Arıtma önceliklendirilseydi, bu kadar zaman kaybedilmeyebilirdi. İller Bankası ile görüşmeler yaptık. Bu işin öne alınması noktasında taleplerimizi ilettik. Orman arazisi ile ilgili sıkıntı vardı. Genişletilmesi gerekiyordu. Diğer hattı bitirmeden, tesis bitireceğiz inşallah” dedi. 
Orman yangınları ile  yangın muslukları eksiğinin kendilerinin de fark ettiğini ifade eden Tekataş, “Yangın çıktığında öyle bir eksiğimiz olduğunu fark ettik. Sadece Arsin’de değil, yer yer fark ettik” derken çalışmaları yakından başlatacaklarının işaretini verdi.  

SAYAÇ TAKMAYAN ABONELERE CEZA KESİLDİ Mİ?
TİSKİ’nin sayaç takmayan abonelere ceza uygulayıp uygulamadığı sorusuna Tekataş, “Biz kanuna tabiyiz. Şöyle bir cümle var. Suyun adil şekilde dağıtımının sağlanması. 2014 yılında büyükşehir kanunu çıktıktan sonra köylerden mahalleye dönen yerlerde oralarda görev yapan muhtarlarımız T.C. kimlik numaralarını getirerek ücretsiz abonelik olduğu için yaptığı abonelikler yapıldı. Bunlar önemli ölçüde sayaçlarını takmamışlar.
2014 – 15 - 16 yılında aboneliğini yapıp, sayacını takıp parasını ödeyenlerin hakkını korumak zorundayız. Diğerlerine kanunun ölçüleri çerçevesinde bazı yaptırım uygulamak zorundayız. Bu yaptırım; Bin 324 TL para cezası ve savcılığa suç duyurusu. Biz bilgilendirme eksiği olabilir diye hiçbir abonemizi buna muhatap etmedik. 

BİN 324 LİRA CEZANIN KESİLDİĞİ BİR KİŞİ BELİ YOK
2019 yılında bin 324 lira cezasının kesildiği bir tek kişi bile yok. Sayacını takan yerler içinde beldelerden dönen yerler var. Orada abonede var sayaç var. Ama okunmamış. Biz oraya gidip okuma yaptığımızda ciddi endeks düşüyor. Ama bin liralar yok. Yine iddia edildiği gibi bizim sayaçları sıfırlama yetkimiz yok. Parasını ödeyenlerin hakkını savunmak zorundayız. Bu uygulamaları kanunun verdiği yetkiyle yapıyoruz. 

SU GÖTÜRÜLMÜŞ, HİZMET VERİLMİŞ, ENDEKS OKUNMAMIŞ
Su götürülmüş. Hizmet verilmiş. Komşusu ödemiş, kendisi ödememiş. Geriye doğru endeks çıktığında şikayetler geliyor. Şikayetlerin esasında bunlar var. Biz mağdur etmemek için başkanımıza konuyu arz ettik. Biz kanunun arz ettiği 25 metreküplük endeks gönderilim” dedi.