61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL

Trabzon’da dolmuşlar yenileniyor. Vatandaşların özellikle şikayet ettiği “Dolmuşların eski oluşu”, “Klimalarının bulunmayışı”  gibi şikayetlere de bu şekilde çözüm bulunacak. 

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakan Usta, 61saat’e araçların yenilenmesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin araçlar yaş haddinden değişmesiyle ilgili düzenlemeyi 2021 yılına kadar uzattığını kendilerine bildirdiğini ifade ederken, ancak bu süreyi beklemeyeceklerini söyledi. 

Usta, “Biz 2021 yılından önce, bununla ilgili Biz çalışmalarımızı başlattık. O çalışmalar neticesinde Trabzon halkına Trabzon şehrine yakışır şekilde araçlarımızı değişip güzel vizyon getirmek istiyoruz şehrimize. 

Tek tip arabalar beraber. Gidilebilir. Onun çalışması içindeyiz. Şoför esnafının lehine olacak proje hazırlığı içindeyiz. Hem halkımıza nasıl kaliteli hizmet veririz hem de şoför esnafının lehine olacak bir projeyi geliştirip sunacağız” dedi. 

ARAÇLARIN ÇOĞU 2000 – 01 MODEL

Usta, “Araçlarımız eskidi. Mevcut kullanılan araç 2000 – 2001 model yenilenme ihtiyacı hasıl oldu. Bizde onunla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz inşallah önümüzdeki dönemde bunu halletmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

RAYLI SİSTEM

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yapmayı planladığı Raylı Sistem ile ilgili olarak ise Usta, “Raylı sistemle alakalı şoför esnafının lehine olacak her projenin arkasındayız. Biz şoför esnafının temsilcisi olarak buradayız” dedi.