61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesi Çukurçayır Mahallesi Papatya Sokak’ta vatandaşların iddiasına göre 5 yıldır yol ve kanalizasyon mücadelesi veriliyor. Konuyla ilgili daha önce Bimer, Cİmer, Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesine bir çok kez dilekçe verdiklerini iddia eden vatandaşlar her seferinde "yatırım programına alındı” şeklinde yanıt aldıklarını ancak bir ilerleme kat edilemediğini ifade etti. 

Su aboneliği için başvuru yaptıkları TİSKİ’den de bekledikleri yanıtı almayan vatandaşlar,  "Su aboneliğine gittiğimizde TİSKİ bizden konut başına 381 Tl su abonelik ücreti dışında, 371 Tl kanalizasyon ücreti istiyor? Tamam verelim de bizim evlerimize Papatya Sokakta kanal bağlamıyorsun ki bu parayı neden talep ediyorsun? Yetkilinin cevabı "kanal ücretini almadan içme suyu bağlayamayız!” 

TİSKİ’den kanal kirli su hattı talep ettiğimizde foseptik açmamızı resmi yazı ile bize bildiriyor. 2019 Türkiye’sinde Trabzon Merkez’de TİSKİ Foseptik öneriyor şaka gibi…” ifadelerini kullandılar. 

"Yıllardır lağım kokusundan bıktık yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz” şeklinde devam eden vatandaşlar; "Yağmur yağdığında yollar çamur deryası öğrenci servisleri yol çamurdan bataklığa döndüğü için gelmiyorlar öğrencilerimiz bataklığa düşmüş gibi elbiseleri çamur içinde okula dönüşte eve geliyor. Ödediğimiz vergilerin karşılığı olan paraların boş işlere değil yol, kaldırım, kirli su hattı için sokağımıza harcanmasını istiyoruz. Belediye Başkanlarımız Genç ve Zorluoğlu’na sizin aracılığınız ile seslenmek istiyorum sesimizi duysunlar lütfen…” ifadeleriyle sözlerini bitirdi.