61SAAT HABER SERVİSİ - Ancak bu okulda fiziki şartların ve güvenliğin yetersiz olduğunu düşünen veliler bugün Trabzon Valiliği önünde bir araya geldi. Veliler duruma itiraz ederken ilgili kurumlar ise geçici binada güvenliği tehdit edecek bir unsurun bulunmadığını kaydetti. 

 Trabzon’un Ortahisar İlçesinde yer alan Hızırbey İlköğretim Okulu, bu sıralar öğrencilerin taşınma sorunları ile tartışılıyor. Eski adıyla Kaledibi İlköğretim Okulu olan Hızırbey İlköğretim Okulunda, geçtiğimiz günlerde inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, okulun güvenlik riski bulunduğunu bu nedenle tadilata alınması yönünde rapor verdi. Bu rapor sonrasında tadilat sürene kadar öğrencilerin bir kısmının geçici olarak Bilim ve Sanat Merkezinde öğrenim hayatlarına devam edilmesine karar verildi. 
Ancak burada eğitim görmesine karar verilen öğrencilerin velileri binanın fiziki ve güvenlik açısından yetirsiz olduğu görüşünü savunuyor. Bu duruma tepki gösteren veliler bugün Trabzon Valiliği önünde bir araya gelerek açıklama yaptı. 

Veliler adına açıklama yapan 1-B sınıfı velisi Elif Korkmaz, “Çocukların kullanacağı lavabolar yetersiz, merdivenler dik ve dar, lavabo ile kazan dairesi aynı yerde ve tehlike arz etmektedir, sınıflar örenci sayısına uygun değil, sınıfta mutfak lavobası var, okulun dışında konteynır tuvalet var. Göz ardı edilen bu durumlar neticesinde oluşabilecek kazalardan ilgili kurumu sorumlu tutacağımızı belirtiyoruz” dedi. 
Velilerin bu serzenişine yetkili kurumlardan yapılan açıklamada, hiçbir şekilde öğrencilerin can güvenliğini tehdit edecek durumun söz konusu olmadığı, her türlü tedbirin alınmış olduğu belirtilmekle beraber bu sürecin geçici olduğu kaydedildi.