61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da il genelinde yapılan 1 haftalık denetim ve kontrollerde çeşitli suçlardan aranan çok sayıda kişi yakalanarak gözaltına alındı. 

Yapılan denetim ve kontrollerde, 4 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet kurusıkı tabanca, 3 adet şarjör, bu tabancalara ait 11 adet fişek, yaklaşık 14 litre kaçak rakım ve 40 litre etil alkol ele geçirildi. 

Geçen hafta fuhuşla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda ise, 

“Fuhuşa Teşvik, Aracılık ve Yer Temin Etmek” olayı ile ilgili 3 şüpheli şahıs ve 7 yabancı uyruklu kadın yakalandı. Ayrıca 30 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kadın hakkında çevreye rahatsızlık vermekten işlem yapıldığı bildirildi. 

3 KONAKLAMA TESİSİNE 90 GÜN KAPAMA, 3 TESİSE İSE İDARİ İŞLEM… 

Konaklama tesislerinde yapılan kontrollerde ise; 

Daha önce işlem yapılan 3 konaklama tesisi hakkında Fuhuşla Mücadele Komisyonu tarafından 90 gün süreyle kapatma kararı verildiği bildirildi. 

İl genelinde yapılan Kimlik Bildirme Uygulamasında 3 konaklama tesisinin kayıtsız müşteri bulundurduğu tespit edilirken bunlardan birine “Kayıtsız müşteri bulundurmaktan” 2’sine ise “2. kez Kayıtsız Müşteri” bulundurmaktan işlem yapıldığı ifade edildi. 

ATATÜRK’E HAKARET EDEN YABANCI UYRUKLU ŞAHIS YAKALANDI

1 haftada Trabzon’da değişik suçlardan arama kaydı olan toplam 40  kişi yakalanırken Atatürk’ün aziz hatırasına alenen hakaret eden 1 yabancı uyruklu şahısında yakalandığı kaydedildi.

9 KAYIP BULUNDU, 17 KİŞİYE İDİRİ İŞLEM YAPILDI… 

Kayıp olduğu bildirilen 9 kişi bulunurken,  5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden 17 şahsa idari işlem yapıldığı bildirildi. 

13 DİLENCİ YAKALANDI… 78 OLAYDA 243 ŞÜPHELİ

Trabzon’da dilencilik yapan 13 kişi yakalanarak Zabıtaya teslim edilirken, Tefecilik, Kasten Yaralama, Tehdit, Hakaret, Mala Zara Verme, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, Kişilerin Huzur ve Sükunu  Bozma, Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak, Dolandırıcılık İşyerinden Kurumdan Hırsızlık, Evden Hırsızlık ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet Kapsamında Suçlar başta olmak üzere 1 haftada toplam 78 olay aydınlatılmış ve  243 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldığı kaydedildi.