TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'da yabancılara konut satışının son dönemlerde aylık 300'ün üzerine çıktığını söyledi.

Hacısalihoğlu, bir otelde düzenlenen Emlak ve İnşaat Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, kentte emlak işlerinin bu kadar gelişmesi sonucu emlak fuarı düzenlenmesinin uygun olacağı konusunda karara vardıklarını belirtti.

Yapılan çalışmalar sonucunda fuarın gerçekleştirildiğini dile getiren Hacısalihoğlu, "Stant sahiplerine ve katılımcılara da teşekkür ediyorum. İlk defa böyle bir fuar düzenleniyor, ne olacağını henüz kimse bilmiyordu ama bildiğimiz bir şey varsa Trabzon'daki konut satışlarının aylık ortalama binin üzerinde olduğu ve hala devam ettiği." dedi.

Hacısalihoğlu, yabancılara konut satışının da TÜİK verilerine göre çok iyi seviyede olduğuna işaret ederek, "Trabzon'da yabancılara konut satışı da son aylarda 300'ün üzerine çıktı. Özellikle Körfez ülkelerinden olan yabancıların bölgemizi tercih etmeleri sevindirici. Çünkü burası her yönüyle rahat ve huzurlu. Trabzon, dünyadaki yaşanabilir şehirler arasında yer alıyor." diye konuştu.

Fuarın, gelecek yıllarda çok daha geniş kapsamlı devam edeceğini ifade eden Hacısalihoğlu, fuarda yapılan tanıtımla satışların artacağına inandığını söyledi.

Firmaların ilk fuara verdikleri desteğin önemine dikkati çeken Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

"İnanıyoruz ki karşılığını alırlar. Bu sadece Trabzon'daki emlak ya da inşaat işleriyle uğraşanlarla ilgili bir fuar değil. Aynı zamanda Körfez'de bu işlerle uğraşan, aynı meslekten kişiler için de önemli. Çünkü burada emlak veya inşaat işiyle uğraşanların hepsinin o bölgede uzantısı var. Dolayısıyla bu fuarın sadece Trabzon'a değil, aynı zamanda Körfez ülkelerine dönük olduğunu söyleyebiliriz."

Açılışa, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, DOKA Proje Geliştirme ve Uygulama Birim Başkanı Mehmet Bozdoğan, Trabzon Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Akif Eraslan ve uzman Murat Karaca, fuarı düzenleyen Ahmet Zeytun ile emlak firması temsilcileri ve turizmciler katıldı.