Hava muhalefeti nedeniyle dün Trabzon’a karayoluyla gelen Bakan Pakdemirli, hem gündüz hem de akşam yangın çıkan alanlarda incelemelerde bulundu.

 
Bakan Pakdemirli, Trabzon’da ki bütün yangınların kontrol altına alındığını açıklarken soğutma faaliyetlerinin sürdüğünü bildirdi. 
Bakan Pakdemirli, özetle şu şekilde konuştu: 
“TRABZON Harici illerde çıkan yangınların hepsi kontrol altına alındı ve söndürüldü. 200 araç ve 700 personelle bu yangınlara müdahale ettik. 23 ilden 40 araç takviyesi yapıldı. 
Çeşitli illerden personellerimiz buraya geldi. Antalya, Adana, İzmir ve Muğla gibi illerden geldiler. Gece boyunca hep beraber birlikteydik.  Hem Araklı, hem de Dernekpazarı’nda ki çalışmaları yerinde inceledik ve koordine ettik. Dün gece hiç balamamış olan yangımız çıktı Maçkada. Gece boyu çalışmalarında söndürüldü. Ortahisar ve Vakfıkebir’de küçük çaplı yangınlar çıktı bunlar ya söndürüldü ya da kontrol altında. 170 km varan rüzgarla, meteorolojik koşulları aleyhimizde olması, nemin mevsim normallerinin altında olmazı ve arazi koşulların zorluğu nedeniyle yangınla mücadele ekiplerimiz 65 saatin sonunda suanda soğutma faaliyetene geçti. Tüm yangınlarımız tamamı kontrol altında. Ya söndürüldü ya da soğutma faaliyetleri devam ediyor. 
Karadeniz illerinde ki yangınlarımız tamamına erdirilmiştir. Ekiplerimiz ihtiyaten yangın alanlarında.. Bir süre daha bu konuyu izlemeye devam edecekler. 
molamda 280 hektar örtü şeklinde alan zarar görmüş gibi gözüyor. Bunun kabaca 10 hektar fındıklık. 
Tüm kamu kurumlarımıza gösterdikleri hassasiyetten teşekkür ediyorum. 
Vatandaşlarımızı meteorolojik uyarılara karşı dikkatli olmalılar. 
Bahçe temizliği yaparken meteorolojik şartlara göre kararlarını almaları gerekiyor. Basit ve masum gözüken çalışmalardan dolayı çok büyük felaketler ortaya çıkabiliyor”