Sonnokta Gazetesinde yer alan habere göre, Çocuk Hematoloji Bölümünde tedavi gören hastanın tahlil sonucuna kanser yazdılar. Üç gün sonra aynı hastanede bir başka doktor, “Hiç bir şey yok” dedi. Çocuk sağlam çıktı, aile hasta oldu. 

Trabzon’da yaşayan M. Kemal Topsakal, boğazında sorun olan çocuğunu hastane hastane gezdirdikten sonra tavsiye üzerine KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Çocuk Kulak, Burun Boğaz Bölümüne götürüyor. 7-8 aylık bir tedavi sürecinin ardından çocuğun boğazında modülde ilerleme olmadığı belirtilerek, Çocuk Hematoloji Bölümüne sevk ediliyorlar. 

Baba Topsakal’ın iddiasına göre burada çocuğundan alınan kan tahlili sonuç raporunda oğlunun kanser olduğu belirtildi. Raporu hazırlayan doktorlarla görüşmesinde kendisine, “1 yıllık ilaç tedavisine başlamalıyız” denildiğini ileri süren Topsakal, “sonuçları 3 gün sonra aynı hastanede bir başka doktora gösterdiğimizde bize çocuğumuzun kanser olmadığı söylendi” dedi. 

Olayın ailesinin pisikolojisini bozduğunu söyleyen baba Topsakal, “Bir doktora göre kanser diğerine göre sapasağlam. CİMER’e başvurduk. Hastaneden gelen gizli ibareli mektupta, “Hastanemiz bölge hastanesi olduğundan yoğunluktan dolayı bu tür karışıklıklar son derece normaldir” yazıyordu. Böyle bir sağlık sistemi mi olur? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?” diye konuştu.