Trabzon'da, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince son bir haftada yapılan çalışmalarda 338 şahıs hakkında işlem yapıldı.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, 25 ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 149 mermi, 2 kuru sıkı tabanca, 75,45 gram (esrar, eroin, kokain, afyon ve metamfetamin), 2 sentetik ecza, 5 bin 54 paket kaçak sigara ile 3 adet delici ve kesici alet ele geçirildi.

Ayrıca, işletmeye uygun olmayan 3 otel-apart hakkında yasal işlem başlatıldığı ifade edilen açıklamada, değişik suçlardan arama kaydı olan 125 şahsın yakalandığı, Kabahatler Kanunu'ndan 68 şahsa işlem yapıldığı, çeşitli suçlardan toplam 45 olayda 42 şüpheli şahsın yakalandığı aktarıldı.

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında yapılan çalışmalarda ise 7 adet 9 mm tabanca,
8 tabanca şarjörü,
205 adet tabanca mühimmatı ele geçirildi.

Yapılan yol arama kontrol faaliyetinde ise 163 litre kaçak içki, 7 bin 450 paket kaçak sigara ele geçirildi, yabancı uyruklu 14 şahsa yasa dışı bulunma suçundan, 10 şahsa kaçakçılık kanununa muhalefet etmek suçundan olmak üzere toplam 24 şahsa işlem yapıldığı ve çeşitli suçlardan arama ve yakalama kaydı olan 26 kişinin yakalandığı kaydedildi.

Ayrıca, yol kontrol ve arama faaliyetinde mobil plaka tanıma sisteminden 3 hacizli aracın yakalanarak yediemin otoparkına teslim edildiği aktarılan açıklamada,
kasten yaralama, kişilere ait mala zarar verme ve tehdit olayları başta olmak üzere meydana gelen 69 olayda, 53 şüpheli şahsın yakalanarak adli makamlara sevk edildiği ifade edildi.

Jandarma trafik ekiplerince müdahale edilen 5 trafik kazasında 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemin başlamasıyla birlikte okul güvenliği kapsamında 123 servis aracı, 178 okul ile çevresindeki 9 metruk bina ve 6 internet kafenin kontrol edilerek, 10 okul servis aracına toplam 1 milyon 461 bin lira para cezası uygulandığı aktarıldı.

Terörle mücadele harekatı kapsamında ise dönem içerisinde kırsal alanda yapılan operasyonların sürdüğü bildirildi.