Trabzon’un Şalpazarı İlçesinde Fidanbaşı, Çetnik, Ağırtaş, Sugören ve Kabasakal Mahallelilerine ulaşımı sağlayan köprünün korkulukları geçen yıl yaşanan bir kaza sonucu koptu. Aradan geçen 1 yıl geçmesine rağmen köprünün korkulukları hala yapılmazken vatandaşların özellikle akşamları tehlikeli bir boyuta ulaşan köprüden çocuklarının da geçtiğine dikkat çekti. 
Köprünün durumunun Şalpazarında bir çok yetkiliye ilettiklerini belirten bölge sakinleri, “Köprü çok eski. Tek araçlık bir genişliğe sahip. Hatta yayalara bile geçit yok. Bu köprüden küçük ve büyük araçlar geçmektedir. İnsanlar yada hayvanlar köprü üzerinde seyir halinde iken büyük bir aracın geçtiğin düşünün. Köprü üzerinde büyük araç yüzünden sıkışan insanlar ve hayvanlar ne yapacaklar, nasıl yapacaklarda göz göre-göre gelen tehlikeden canlarını kurtaracaklar” ifadelerini kullandı. 
Köprünün korkuluklarının bir an önce yapılması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, “
BuGördüğünüz gibi burada bir yıldır kaldırılmayı bekleyen bir cenaze var. Bu cenazeyi yöre halkı olarak gücümüz yetse sizlere boyun bükmeden biz kaldıracağız. Ama gücümüz yetmediği için, devletimizin Şalpazarı'na ,Trabzon'a  hizmet etmesi için  seçilerek ve atanarak göreve gelmiş yetkililerimizden tehlikeye davetiye çıkaran köprümüzün olmayan korkuluklarını bir an evvel yapmalarını istiyoruz.  Köprüyü kullanmak mecburiyetinde olan halkımızın ve hayvanlarımızın başına bir olumsuzluk gelmeden korkulukları yaparak, yaptırarak hepimize rahat bir nefes aldırın. Böylece sizleri tenkit etmek yerine takdir edelim ”ifadelerini kullandı.