Trabzon Sanatevi tarafından organize edilen bu yıl 15-18 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan 12. Uluslararası Sanat Günleri Yönetim ve Yürütme Kurulu kararıyla 2021 yılına ertelenmiştir. 

Dünyayı etkisi altına alan Corona  Virüs Covit-19 salgını; Mart 2020 ayından bu güne kadar gelinen süreçte alınan bir dizi önlemlerle kısmen kontrol altına alınmış olsa da etkisini tam anlamıyla kaybetmemiştir. Salgın tehdidinin halen sürdürmekte olduğu, ilerleyen aylarda özellikle kış döneminde etkisini yeniden arttıracağı yönünde açıklamalar yapılmaktadır. 

Trabzon Sanatevi yönetim ve yürütme kurulu adına açıklama yapan Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç “Trabzon Sanatevi; Trabzon’un en büyük sanat kurumu olarak, Trabzon’un kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlamakta ve yıl içerisinde onlarca etkinliğin gerçekleşmesine öncülük ve ev sahipliği yapmaktadır. Bunlardan en önemlisi olan uluslararası sanat günleridir. Birçok sanat disiplininden sanatçıların ve sanat gruplarının yerelden, yurt içinden ve yurt dışından katılım sağladığı günlere yayılan bir organizasyondur. Bu nedenle; ön görüşmelerin yapılmaya çalışıldığı bu günlerde, sanatçıların katılım konusunda endişe gösterdikleri ve kararsız kaldıkları görülmektedir. Katılım sağlayacak sanatçıların böyle bir yaklaşım gösterdikleri noktada, etkinliklerin yapılacağı kapalı salonların da aynı hassasiyeti gösteren sanatseverler tarafından tercih edilmeyeceği anlaşılmıştır. Buradan hareketle, 15-18 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan 12. Uluslararası Sanat Günleri’nin, yönetim ve yürütme kurulu kararıyla, tarihleri ilerleyen zamanda belirlenmek üzere 2021 yılına ertelenmiştir.” dedi.
 
Trabzon Sanatevi; binasının restarasyonu nedeniyle geçen yıl 11. Uluslararası Sanat Günleri’ni Ortahisar Belediyesinin Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde gerçekleştirmişti. Restorasyonu Şubat 2020 tarihi itibarıyla bitirilmesi gereken Trabzon Sanatevi binasında restorasyon çalışmaları hala devam etmektedir.