Trabzon'da Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından ücretsiz olarak dağıtılan ve üzerinde “Satılmaz” ibaresi bulunan kömürler internet üzerinden satılığa çıkarıldı. Sosyal medyada Trabzonluların 2. el ürünlerini satmak için kurulun bir grup içerisinde torbası 12 TL’den satılığa çıkarılan kömürler henüz bir talipli çıkmadığı ve ilanın da kaldırılmadığı görüldü. 
İlana gelen yorumlarda duyarlı vatandaşlar kömürlerin ihtiyaçlı vatandaşlar için verildiğine dikkat çekerek “Kardeş sen bunu para vermeden, yardım diye aldın. Eğer ihtiyacın yoksa, ihtiyacı olana ver ayıptır günahtır”, “İhtiyacı olan insanlar alamasın, böyle tipler alsın. Bir de parayla satsın. Profil bile sahte, tepki göreceğini biliyor” gibi yorumlarda bulundu. 
İlanı veren hesap ile yapılan görüşmede ise şahıs kömürleri Rize ilinden aldığını söyledi. M.T. ismini kullanarak verilen ilanla ilgili şahıs, 10 torba kömürü 120 TL’ye sattığını ifade etti. Yapılan görüşmede kendisine bu kömürlerin parayla satılamadığının ifade edilmesi üzerine ise, “Siz bilip bilmeden ne yorum yapıyorsunuz. Ben onu anlamıyorum. Birader devlet bunu parasız vermesine veriyor ama insanın bir süre sonra ihtiyacı kalmıyor. Satmak istiyor. Bu onun en doğal hakkı, kimse bir şey diyemez. Anladın mı? Bende Rize’de birinden aldım. Tonunu bin liraya, artı ordan buraya nakliye tuttum. Bedava niye verecem elaleme bende o kadar para saydım” ifadelerini kullandı.