Politik Güğüm programında konuşan Ali Savaş, Trabzon’da Valilik görevi yapan Cemal Azmi Bey’in şehit edilişinin yıl dönümünü unutulduğunu söyleyerek, ‘’Trabzon’da dün koca bir ayıp yaşandı. 1918 yılında Trabzon’da Valilik yapan Cemal Azmi beyin 1922 yılında Berlin’de Ermeniler tarafından şehit edildi. Kurtuluş Savaşı verilirken Ermeni eteciler Dolu Karadeniz’de baş kaldırmaya başladılar. Bunun üzerine vali olan Cemal Azmi Bey, Ermenilere karşı mücadele etti. Bunun üzerine İngilizler, İstanbul hükümetine cezalandırılmasını istedi. Cemal Azmi beyde Malta adasına sürgün edildi. Kendi imkanlarıyla Almanya’ya yerleştirildi. Ve orada dün bu tarihlerde katledildi. Ancak Trabzon’da Cemal Azmi bey anılmadı. Cemal Azmi beyi kimse anmadı. 1918’de işgal altında Trabzon’da yapmış olduğu mücadeleyi saygıyla anımsıyoruz’’ dedi.

ERSEN KÜÇÜK, ‘YEREL MEDYAYA DESTEK VERİLMELİ’

Trabzon’da gazetelerin sokağa çıkma yasağının gelmesiyle birlikte satışı durdurmaları üzerine Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, Ali Savaş’a yaptığı açıklamada, ‘’Geçtiğimiz günlerde Harun ağabeyi anarak başlamak istiyorum. Zaten yerel medya imkanlar çerçevesinde iyi işler yapılıyor. Ancak mali durumda kötü durumdalar. Reklam gelirleri koronavirüs nedeniyle bitmek üzeredeydi. Biz destek istemekteydik. Bu desteği ilk kez Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu gerçekleştirdi. TTSO Başkanımız Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyelerinde de destekler bekliyoruz. Yerel medya ne kadar kabul edilese de internetten yaptığı yayınlarla evrensel bir duruma geçmiştir. yerel medya çok zor durumlar altında ayakta durmaktadır. Ancak devletimiz yerel medya için harekete geçebilir ve bazı giderlerde destek olabilir’’ dedi.

HAYDAR REVİ’DEN AHMET DAVUTOĞLU’NA, ‘KENDİ UYDURMASI’

Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanlığı görevinden istifa ederken il başkanlarının da istifa etmek istediği iddiası üzerine AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ali Savaş’a yaptığı açıklamada, ‘’Ben partinin kuruluşundan beri görev yapan teşkilat mensubuyum. Bir dönem Ahmet Davutoğlu, genel başkanlığı görevini yaptı. Ahmet Davutoğlu öyle demiş ama o dönemde e konuşuldu ne il başkanları arasında böyle bi ekonu geçti. Tamamen kendi uydurması diyeyim. Biz il başkanlarımızla sürekli görüşüyoruz. Ben hiçbir toplantıda o dönemdeki il başkanımızdan böyle bişey duymadım’’ dedi.

HAYDAR REVİ’DEN KORONAVİRÜS SÖZLERİ

Koronavirüs ile ilgili Trabzon’da mücadelesiyle ilgili Haydar Revi, ’’Gün içerisinde sürekli bağlantılar yapıyoruz. İl yönetim ile yönetim kurulu, ilçe başkanlarımız ve belediye başkanlarımız ile video konferanslar düzeliyoruz. Pazartesi günü il yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştireceğiz. Grupbaşkan vekilimizde toplantıya katılacak. Büyükşehir belediye başkanımıda katılımcı olacak. Sadece belediyemizin faaliyetlerini değil. Vali beyimizin çalışmalarını doğrudan takip ediyoruz. Vefa destek grupları inanılmaz gayret gösteriyorlar. Vatandaşlarımızın hizmetini görme açısından büyük bir çalışma var’’ dedi.

İŞ ADAMI TAYFUN SEZEROĞLU, ‘EVDEN KAÇMA SPORU YAPIYORUZ’

Trabzon’un sevilen iş adamlarından Tayfun Sezeroğlu, koronavirüs nedeniyle karantinadaki günlerini Ali Savaş’a anlatarak , ‘’Mutfakta başarılıyım. Bütün odalarda dolanıyorum. Devamlı evde yürüyüş sporunu yapıyorum. Evde kaçma sporunu yapıyorum. Bir odada süpürge çalışıyor bir odada televizyon. Odalardan kaçma sporu yapıyoruz’’

SEZEROĞLU, ’MİZAH YAPIYORUM AMA KAOTİK BİR DURUM VAR’

Koronavirüsün esnaflara olan etkisini mizahla karışık analatan Sezeroğlu, ’’Bir panik bir kriz var. hiç kimsenin görmediği dünyayı idare eden milletlerin görmediği bişey. Çin’den çıkacak gelecek Amerika’ya radan İngiltere’ye başkanını vuracak ciğerinin bakanını bayıltacak. Hiç örmedim. Bu süreçte en çok öğrendiğim şey ne? Herkes içeride adam nerden alacak nerden erecek. Ne yiyeceği ne içecek borcunu nasıl ödeyecek? Bunu böyle düşünmekte sinir sistemini vuruyor. Geçen açtım psikiyatriye telefon bir arkadaşım var dedim çamaşır makinasıyla konuşuyor dedim bu tip şeyler olur dedi. Ama dikkat et dedi fırın ve çamaşır makinasıyla konuşuyorlarsa bana gönder dedi. Bakma biraz mizahla yapıyorum ama kaotik bir durum. Görüyorsunuz gazeteler çıkmadı. Dışarı çıkamıyorsun. Allah sonumuzu hayır etsin. Yaşım 73 sağlığıyım. Dünya bunları hep gördü. Şarbondan dizanteriden ölenler vardı.. Her şeyin çaresi bulundu. Bu zamanda bunun tedavisi de bulunacak’’ dedi.

MURAT ZEKİ SOLAK, ‘ORTAHİSAR’DAKİ DEMOKRATİK KÜLTÜRE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ’

Trabzon’da önümüzdeki süreçte kurulması planlanan Ortahisar Platformu’nun kurucularından iş adamı Murat Zeki Solak, platformunun içeriyle ilgili Ali Savaş’a, ‘’Ortahisar’daki demokratik kültüre katkı sağlamak. Kent hayatına kalitesini arttırmak içni şehrin tüm siyasi görüşlerinden meslek gruplarından isimler platformumuzda var. Vatandaşlık görevini Ortahisar’da getiren herkes için bir platform kurmaya karar verdik. Onları temsil edecek bir platform olacak. Güzel bişey olacak. En azından kent hatırasını bir yerlerde tutacağız. Suanda enerjimiz sağlıkçılarımızla, iç işlerimiz, zabıtalarımız ve vefa gruplarımızla beraber. Koronavirüs ile mücadelede onlara destek vermeye çalışıyoruz. Ama normal hayata döndükten sonra Ortahisar’daki düşüncelerle ilgili bir birlik oluşturmak istiyoruz. Herkesin düşünceleri ve fikirleri alınacak. Güzel bir birlik olacak’’ ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NA ADAY MI?

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı adaylığı iddialarına ise Solak, Ortahisar Platformu üzerinden giderek, ‘’Bizim platformumuda olan hiçbir arkadaşımız aktif siyasette değil. Bu şartlarımızdan bir tanesi. Sorumluluk alabilecek arkadaşlarımız bizimle birlikte olacak. Herkes bunun içerisinde olabilir ama siyaseten bir bağlantısı var bu platformda olmayacak. Gayemiz Ortahisar’dan katkı sunmak. Vatandaşlarımızdan fikir isteyeceğiz. Herhangi bir kamu kurumundan ibaret olmayacağız’’ sözleriyle adaylık konusunu kapattı.

TRABZONSPOR DİVAN BAŞKANLIĞI İÇİN DERİN KULİSLER VAR

Öte yandan Ali Savaş, Trabzonspor'da seçimli divan kurulu öncesi başkan adaylığı için derin kulislerin olduğunu söyleyerek, gündeme gelen isimlerin ve başkanlığı düşünün isimlerle ilgili gündemi Salı günü 20.00’da Politik Güğüm programında anlatacağını söyledi.