61SAAT HABER SERVİSİ - Berkay Güntekin- Hasan Tüncel

Trabzon’un en işlek bölgesi olan Kalkınma Mahallesi’nde “babamın çay ocağı” isimli çay ocağında dikkat çeken bir olay yaşandı.
Sigara içilebilen çay ocağından bir gece 2 adet kül tablası alan bir öğrenci 4 yıl sonra hatasını farkına vardı.

"SENELER SONRA AKLIM BAŞIMA GELDİ"

Bir çanta içerisine 4 adet küllük koyan öğrenci “Selamun aleyküm. Bundan 4 yıl önce arkadaşlarımın verdiği gazla dükkanınızdan 2 tane kül tablası almıştım. Seneler geçtikçe büyüdükçe aklım başıma geldi ve içime dert olmaya başladı bu durum. Şu an okuldan mezun olup gidiyorum. Buraya aldığım kül tablalarından fazlasını koyuyorum. Yüz yüze gelip söylemeye utandığım için böyle bir şey yaptım. Umarım beni affedersiniz. Hakkınızı helal edin” notunu düştü. 

"NOTU GÖRÜNCE ŞAŞKINA DÖNDÜM"

Her sabah olduğu gibi iş yerini açan işletmeci Barış Yılmaz “Sabah iş yerine geldiğimde bir adet poşet buldum. Poşet birinindir diye emanet bırakılmıştı diye 1 gün beklettim. Daha sonra poşette ne olduğu merak ettim ve açtım. Poşetten 4 adet küllük ve 1 adet not çıktı. Şaşkına döndüm. Notta 4 yıl önce dükkanımdan 2 adet küllük alıp gittiğini söylüyordu. Bu notu daha sonra arkadaşlarımla paylaştım ve itiraflar gelmeye başladı. Kimi zar, kimi çay tabağı, kimi çay kaşığı aldığını itiraf etti. Diğer arkadaşlardan da aynı tutumu bekliyorum, illaki aldıklarını bırakmak zorunda değiller farklı şeyler de bırakabilirler” dedi.