Huzurevi sakinlerinin yanı sıra kurum çalışanlarının da katıldığı "Evinizde Önleminizi Alın, Güvenli Yaşlanın" temalı sağlıklı yaşam yürüyüşü, Ayasofya Sahil Kavşağından başlayarak, Beşirli sahil yoluna kadar devam etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl 18-24 Mart arasının "Yaşlılar Haftası" olarak kutlandığını anımsatarak, düzenledikleri etkinlikle farkındalık oluşturulmaya çalıştıklarını söyledi.

Yaşlıların fark edilmesi ve onlara dair düzenlemeler yapılmasını amaçladıklarını dile getiren Kurt, "Etkinlik kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarıyla birlikte çalıştık. Amacımız sağlıklı yaşlanmayı teşvik etmek." dedi.

Kurt, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yaptığı araştırmalar sonucunda Trabzon'da yaşlı nüfus sayısının yüzde 18 olduğunu belirterek, aile bireyleri göç ettiği için yalnızlaşan ve psikolojik bunalım yaşayan yaşlıların sayısının Trabzon'da oldukça fazla olduğunu ifade etti.

Yürüyüşe, Kamu Hastaneler Başkanı Hakan Usta, Halk Sağlığı Başkanı Köksal Hamzaoğlu ile sağlık ve emniyet personeli de katıldı.