61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL

Arsin’de yapılacak Yatırım Adası ile ilgili Koordinasyon Kurulunun toplantısını yaptığı belirten Hacısalihoğlu, projenin önümüzdeki günlerde Bakanlar Kuruluna gideceğini ve burada ilan edildikten sonra uygulamaya geçeceğini belirtti. 

Hacısalihoğlu, “Şehrimizin geleceğini ön plana çıkaracak olan yatırım adası projemiz var. Bu Yatırım Adası projemizle ilgili en son bakanlıkta yatığımız toplantıda Koordinasyon Kurulu toplandı. Koordinasyon Kurulundan sonra Bakanlar Kurulan gidecek. Son toplantı yapıldı. Önümüzde ki günlerde Bakanlar Kurulu'na gidecek ve burada ilan edilecek. Artık ondan sonra da uygulamaya geçecek adımları, adım adım sürdüreceğiz” dedi. 

Projede hiçbir problem bulunmadığının altını çizen Hacısalihoğlu, “Her şey tamam. Şuanda hiç bir sorun yok, problem yok. Devam ediyor. 

Buranın kanunlaşmasında sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bakanlar kuruluna teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bütün bakanlarımız emeği var. Şehrin büyük desteği var. Şehrimize destek vermek gerekiyor.  

Bundan sonraki süreç uygulamaya dönük süreç olacak” dedi. 

Hacısalihoğlu, projenin bu noktaya gelmesinde emeği geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye ise ayrıcı teşekkür etti. Hacısalihoğlu, “

İki bakandan bahsetmek istiyorum. Kanunlaşması konusunda bakanımız Süleyman Soylu’nun çok önemli gayreti oldu. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü ile irtibatlı olarak çok büyük desteği oldu. Hala benim projem diyerek devam ediyor ve bu bakımdan her ikisini özellikle teşekkür etmek istiyorum” dedi.