İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, ‘İmar Barışı’ ile mağdur olan vatandaşların sorunları ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na soru önergesi verdi. 

Örs, verdiği soru önergesinde, Çevre Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasındaki anlaşmazlık sonucu vatandaşların yaşadığı mağduriyete dikkat çekti. 

Milletvekili Hüseyin Örs, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplandırmasını istediği soru önergesinin gerekçesinde şu görüşlere yer verdi, ‘’Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın oluru ile imar barışı kapsamında belirtilen esaslara göre başvurusunu yapıp harcını yatıran vatandaşlar daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığı’nın valilik ve kaymakamlıklara gönderdiği 21 Ocak 2019 tarihli yazıda Yapı kayıt belgesi verilmesinin mera alanlarına müdahaleleri çoğaltacağı, yapı kayıt belgesi düzenlense dahi mülkiyete hak teşkil etmeyeceğini belirtmiştir. "

Örs, önergesinde “Harcını yatırıp ruhsatını alan vatandaşlarımız durumdan şikayetçidir, mağdurdur. Bu kapsamda ödeme yapan vatandaşlarımızın bir kısmının kredi çekerek bu ödemeyi yaptıkları hesaba katılırsa mağduriyetin büyüklüğü görülmektedir." diyerek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılması için 5 soru sordu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’ün Bakana sorduğu sorular şunlardır:

1- Yayla ve mezra alanlarında imar barışı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın oluru ile yapılan başvuruların daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gönderilen yazı ile yok sayıldığı doğru mudur? 

2- İmar Barışı uygulamasının yürütücüsü olarak Tarım ve Orman Bakanlığı ve diğer ilgili kuruluşlarla birlikte ortaya çıkan sorunların çözümü konusunda yapılan bir çalışma var mıdır?

3- İmar barışı ile başvurusunu yapan, harcını ödeyen ve dekontu elinde olan ancak her iki bakanlık arasındaki anlaşmazlık sonucu mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için herhangi bir çalışma var mıdır?

4- İmar barışı kapsamında harcını yatıran vatandaşlarımızın yapmış oldukları harç ödemeleri iade edilecek midir?

5- Yayla arazilerinin yabancı yatırımcılara satılacağı ya da kiralanacağı haberleri doğru mudur?