Alaca Yaylasına elektrik  geldiği yıldan bu yana aynı trafo ile elektrik alan Yayla sakinleri, sık sık yaşanan kesintilerden dolayı  Elektrik yetkililerine mağduriyetini giderilmesi için seslerinin duymasını istedi.. Kopan elektrik telleri nedeniyle herkesin risk altında olduğunu ifade eden Yayla sakinleri yaptıkları tüm başvurularının sonuçsuz kaldığını öne sürdüler.

Yaz mevsiminde Alaca Yaylasının en büyük sorunu haline gelen elektrik kesintileri vatandaşı çileden çıkarıyor. Her yıl elektrik kesintileriyle baş başa kalan Yayla sakinleri  bakım ve onarım çalışmaları yapılmadığı iddiaları da sıkıntıyı artırıyor. Kesinti nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, elektrik yetkililerine  yıllardır söylenmesine rağmen halen çözüm olunmadığı  Yaylada, 30 yıllık trafo kullanılamaz hale gelirken, elektrik kabloları da yerlerde sürünüyor. Her an elektrik çarpmalarıyla karşı karşıya kalan Alaca yaylası sakinleri yetkilileri göreve çağırdı.

Alaca Yaylasında yıllardır elektrik sorunun bulunduğuna işaret eden Yayala Sakinleri, “Yaylacılık yaptığımız yaz mevsimiyle birlikte en büyük sıkıntımız sık sık kesilen elektrikler oluyor. Bakımsızlıktan dolayı kopan elektrik telleri yerlerde sürünüyor. Yine 30 yıldan bu yana bakım görmeyen ve yenilenmeyen trafomuz var. Kopan teller tehlikeye davetiye çıkarıyor. Yetkililerden, Yaylamızda  kopan tellerin onarılmasını ve trafonun değiştirilmesini istiyoruz. Mağduruz” diye konuştular.