Kara, yaptığı yazılı açıklamada, ilçelerdeki esnaf ve sanatkar odaları ile kredi ve kefalet kooperatiflerine ziyaretlerde bulunduğunu belirtti.

Çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunduğunu, odaların isteklerini ve önerilerini dinlediğini aktaran Kara, turizm sezonu öncesinde tarife uyarısında bulundu.

Kara, turizm sezonuna girildiğini ve ramazan sonrasında da yoğun bir turizm hareketi beklendiğini vurgulayarak, "Bu turizm hareketi ekonomik sıkışıklık nedeniyle zor durumda olan esnaf ve sanatkarlarımızın bir nebze nefes almasını sağlıyor. Bu nedenle turistlerin şehrimizden memnun ayrılması için tüm kesimlerin üzerine düşen görevi yapması gerekir." ifadesini kullandı.

TESOB olarak turizme yönelik çeşitli projeler yürüttüklerine dikkati çeken Kara, şöyle devam etti:

"Çeşitli projelerimizle turizm sektörünün kalifiye ve yabancı dil bilen eleman ihtiyacına katkıda bulunduk. Ayrıca en çok önem verdiğimiz konuların başında başta turizm bölgeleri olmak üzere fiyat istikrarını sağlamak var. Bu nedenle 4 kişiden oluşan iki denetim ekibimiz tarife denetimlerini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sürdürecek. Bugüne kadar 4 bine yakın esnafımıza tarife denetimi yaptık. Bazı münferit olayların Trabzon'un turizm hareketini gölgelememesi için her kesimin duyarlı olması gerekiyor."

Kara, tarifesi olmayan esnafa uyarıda bulunarak, şunları kaydetti:

"Her esnaf komşusuna karşı da bu sorumluluk içinde davranmalıdır. Tüm çabamız esnafımızın rekabet ortamı içinde müşterisine en iyi hizmeti vermesini sağlamaktır. Tarifesi olmayan esnaf ve sanatkar hem müşterisine hem de meslektaşına karşı sorumludur ve vebal altındadır. Oda başkanlarımızın da en önemli sorumluluklarından biri tüm üyelerine tarifelerin dağıtılmasını sağlamalarıdır. Türkçe'nin yanı sıra Arapça ve İngilizce dillerini de eklediğimiz tarifelerin dağıtılması, esnafımız tarafından kullanılması, sadece yerli değil yabancı müşterilerimizin de memnuniyetini artıracaktır. Dengesiz fiyat politikasının önüne geçilmesi için tüm esnaflarımızın tarife alması şarttır."