Trabzon’da yeni yapılacak terminalle ilgili bilgi veren Başkan Zorluoğlu, yeni terminalin mevcut yerinde yapılmayacağını yeni yapılacak yerin de ayrıntılarını paylaştı.

Zorluoğlu,  “Terminalle ilgili konu, bizim gündemimizde ilk sıralarda. Seçim kampanyamız döneminde de bunu ilk yapacağımız işlerden biri olarak halkımıza vaat ettik Mevcut yerinde yıkılarak yapılmasının çok farklı zorlukları olduğu ortaya çıktı. İnşaat süresi içinde orada ki işletmelerin zorluk çekeceğini düşündüğümüzden yeni yer arayışına girdik. Bizim Fen İşleri Birimimizin kullandığı Maçka yolu üzerinde ki Oto galericiler Sitesinin yanında ki alan mevcut. Sahil yoluna uzaklığı 800 metre. Dikdörtgen alandır. Arka tarafı dere. Güney yolunun sahil yoluna bağlanacağı güzergah bizim yeni belirlediğimiz alanın önünden geçiyor. Ortahisar ve Bizim Fen İşleri Müdürlüğünün kullandığı alan var. Onları da kısa sürede yeni yerlerine taşıyacağız. Burayı da projelendirip ihalesini yapıp şehrimize iyi bir terminal kazandırmak istiyoruz. Bunun yeri ile ilgili meclisimizin de kanaatleri olursa memnuniyetle fikirleri istirham ediyoruz” dedi.

TURGAY ŞAHİN'DEN ELEŞTİRİ

CHP’ Grup Başkan Vekilli Turgay Şahin ise yeni Terminal Yerine katılmadığını ifade etti. Şahin, “Otoparkla ilgili buna da katılmıyorum. Değirmendere Vadisinde yaparsanız yanlış. Belediyenin destek hizmetleri müdürlüğünün oraya koyulmasına karşı gelmiştim. 90’(da ki seli hatırlar vatandaş. Değirmendere geldi oraya sildi süpürdü. Yeni oldu Araklı’da.. Sizde burada ki meclis üyeleri yetkili makamlar dere vadilerinde ki yapılaşma kesin katiyetle izin verilmeyecek, kamulaştırılacak. Aynı hatayı siz yaparsınız. Karakullukçu zamanında oraya da proje hazırlandı. Orası da su havzasıydı. Belediye yaptı, oraya sanayi getirildi, orası da yanlış. Allah göstermesin Türkiye’de bu lokal yağışlar, ani heyelanlar otogar o işin çok iyi düşünülmesi gerekiyor” dedi. 
CHP’li Turgay Şahin’in eleştirisine katılmayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Önceki belediye başkanımız Akoluk’a taşımayı planlıyordu. O da kabul etmediğimiz fikir. Ben bunun süratle ve şehrin en beklediği konu olduğunu düşünüyorum. Şuanda ki otogarın süratle bunu tamamlanmalı” dedi.