Trabzon'da 'Yerli malı yurdun malı' yarışması yapıldı. Arsin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleşen yarışmada konuşma yapan Okul Müdürü Muhittin Yücealtay, şu ifadeleri kullandı: "Öğrencileri tutumlu davranmaya ve Türk malı ürünler almaya yönlendiren yerli malı haftasının amacı: eğitim yoluyla bireyleri bilinçlendirip toplumun refah seviyesini arttırma ve ekonominin geliştirilerek ülke kalkınmasının sürekliliğini sağlamaktır.

Her gün kullandığımız eşya ve araçlar ülkemizde üretildiği gibi başka ülkelerden de gelmektedir. Başka ülkelerden getirilen ürünler için döviz ödemekteyiz. Yerli ürünleri kullandığımız zaman harcadığımız paranın tümü ülkede kalır.

Bu kapsamda Yerli Malı Haftası Arsin Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde coşku ile kutlandı. 12 Aralık 2019 Perşembe günü sınıflar arasında düzenlenen “Yerli Malı Yurdun Malı” adlı yarışmada öğrenciler unutulmaya yüz tutmuş yemekleri yöresel kıyafetler ve sunumlar eşliğinde sergilediler. Hamsili pilavdan tamara tavasına hamsi kuşundan laz böreğine onlarca ürün masalarımızda yerini aldı."

Ayrıca yarışmaya Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Üstündağ, Arsin Nüfus Müdürü Sadık Aktaş, Arsin İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Taner Şentürk, Arsin İlçe Milli eğitim Şube Müdürleri Ömer Özgenç ve Gürsel Bektaş jüri üyesi olarak katılım gösterdiler.