Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Yeşilay Haftası kapsamında Maçka İlçesini ziyaret etti. İlçe merkezinde açılan stantla öğrenci ve halka bağımlılık konusunda bilgiler verildi. Bağımlılıkla bilgilendirici broşürlerle çeşitli hediyelerin de dağıtıldığı standı ilçe belediye başkanı Koray Koçhan’da ziyaret ederek hediye dağıttı. Gençlere ve çocuklara yönelik broşürlerin dağıtıldığı etkinlikte ayrıca, teknoloji ve kumar bağımlılığının da kişiye, aileye, topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açtığı anlatıldı.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile alkol ve sigaranın kullanılmasının dünyanın birçok yerinde sorun haline geldiğini belirterek, "Ayrıca bir hastalık haline gelen teknoloji bağımlılığı önlemek ve farkındalık yaratmak için her yıl bu etkinliği sürdürüyoruz. Değerli kardeşlerimiz; çocuklarınız bu illetlere düşmesin. Bu konuda duyarlı olmanızı istiyoruz” dedi. Boz, "Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren önemli bir kurumdur. Bizler de bu haftada halkımızı bilinçlendirmek, bilgilendirmek istedik. Gençlerimize sahip çıkacağız, onları yalnız bırakmayacağız. Yalnız kalan ve toplumdan soyutlanan her genç madde bağımlılığına daha yakındır. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz" diye konuştu.
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’da, Boz’a ilçeye stant açtığı için teşekkür ederek, “'Yeşilaycı olmak için, bağımlılıklardan uzak durmak için, sağlıklı yaşamak için bir nedenim var' diyerek kutlanılan Yeşilay haftasında, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumu harekete geçirmeyi amaçlayan Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesi ilçemizde bilgilendirmede bulunuyor. Kendilerine bunun için teşekkür ediyoruz. Yeşilay, bağımlılıklara karşı mücadele veren, kökleri çok derinlere inen ve bugün yeni yapraklar, meyveler vermeye çalışan bir ağaç, bir sivil toplum kuruluşudur. Bağımlılıklar sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ediyor. Yeşilay’ın sorumluluğu büyük, omuzlarındaki yük ağır. Geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için her yerde zararlı alışkanlıklarla hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Biz de belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız" ifadelerine yer verdi.