61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi bugün devam etti. Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonundan gelen 3 maddenin görüşüldüğü Belediye Meclisine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlık etti. 
Mecliste en dikkat çeken maddelerden biri ise Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne ödenek aktarımı maddesi oldu. 
Konuyla ilgili Meclis Üyelerini bilgilendiren Mali Hizmetler Müdürü Atilla Ayyıldız, “Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünde temsil, tören, fuar, organizasyon kaleminde ödenek yetersizliği olmuştur. Yapı Kontrol Müdürlüğünün de hizmet alımları kodunda ödenek fazlalığı olduğundan daha açık söylersek, yıkım ihalesine kimse katılmadığı için ödeneği kaldı. Geçen yılda aynı durum söz konusu olmuştu. Orada ki ödeneği talep ettiler. Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğüne de bu ödeneğin aktarılması uygun görüldü. Muhasebe açısından da problem yok” dedi. 

ÖDENEĞİN NEREYE HARCANACAĞINI SORDU
Bunun üzerine CHP’li üye Turgay Şahin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne aktarılacak bu ödeneğin nerede kullanılacağını sordu? Şahin, “Mali yılın bitmesine 2 ay kaldı. Bu az bir rakam da değil 1 milyon lira gibi bir rakam. Açık ve net konuşalım. Kültür Müdürlüğünün borcu mu var, yoksa bu 2 ay içinde temsil ağırlama ile ilgili bir organizasyon mu yapacak? Yani bu kapalı bir şey. Oradaki ödeneği buraya aktarıyoruz ama bunun açıklanması gerekir. Ocak’ta 2019 Mali Bütçesi yürürlüğe girecek. 2 ayda ne yapacaksınız? Rakamda anormal yüksek bir rakam...” dedi. 

BİRİKMİŞ ÖDEME YOK
Bunun üzerine Ayyıldız, Siirt’te yapılacak Hamsi Festivali ile Nevşehir / Ortahisar’da yapılacak organizasyonu hatırlatarak, “Nevşehir  ile Siirt’te bir programımız olacak. Bize gelen evraklarında birikmiş ödeme yok” dedi. 

ÖDENEĞİN HEPSİ HARCANMAYACAK
Ayyıldız, aktarılan ödeneğin hepsinin kullanılmayabileceğini de dikkat çekti. 
Başkan Ahmet Metin Genç ise, “Kızıltepe’de yaptığımız programı bu yıl Siirt’te yapacağız. Aralık ayında da Ürgüp Ortahisar’a gideceğiz. Kalan sürelerde ki programlarımız böyle ama fazlaca bir rakam. Neyse tabi usule uygun şekilde harcanacak. Ama izahı da vardır” dedi. 

YIKIM İHALELERİNE KİMSE KATILMIYOR
MHP’li üye Ayşe Kabadayı ise kaçak yapıların yıkımı için açılan ihalelere kimsenin girmediğini hatırlatarak, “Yıkım ihalesine hiç kimse girmiyor. Bu yıkımlar nasıl yapılacak. Ödenek koyulacak mı?” diye sordu. 
2019 yılı bütçesine bu kalemde ödenek koyulduğu hatırlatan Başkan Genç, İmar Barışı Yasasından kaçak binaların kaçının faydalandığını görmek için sürecin beklenmesi gerektiğine işaret etti. 
Madde, mecliste görüşüldükten sonra oy birliği ile kabul edildi.