Bu bloklarda bulunan 144 daire uyuşturucusundan, hırsızına, fuhuşçusuna kadar toplum ahlakına ve insanların can güvenliği tehditler savuran insanların meskeni haline dönüştü. Devletin buraya biran önce buraya el atması gerektiğini ifade eden Yıldızlı Mahalle Muhtarı Ufuk Can, “En son bize söylenen Trabzon’da ki yaşlılar evinin buraya taşınacağı idi.

Fakat aradan bir 8 ay kadar geçmesine rağmen hiçbir faaliyet yok. Bu bloklar 1 sene önce boşaltıldı. Bu bloktaki vatandaşlar yukarıdaki diğer bloklara gönderilip vatandaşların hepsi bir araya toplanıldı. Burada ki 4 blok boş kaldı.

Dediğim gibi huzur evi olacaktı fakat hiç bir çalışma yok şuanda. Buralar boş kaldıkça buralar içkicilerin, esrarcıların eroinmanların, kaçakçıların barınağı haline geldi. Burada Ramazan ayında bile bize huzur yok. Her akşam burada oturan vatandaşlar telefonla arayıp şikâyette bulunuyorlar. Hiçbirimizin burada korumalarının ve can güvenliğinin olmadığını, buraya başıboş insanların geldiğini onlara yardımcı olmamı istiyorlar fakat bizimde elimizden gelen bir şey yok.

Bir de burada site sakinlerinin akşamları gelip oturabileceği, gün içerisinde çeşitli etkinliklerde bulunması için oturup sohbet etmeleri için sosyal tesis binası var. O da faaliyete geçmedi. Orası da içler acısı durumda. Hiç sağlam bir tarafı kalmadı. Her tarafı yıkıldı döküldü. Sonuçta bunlar günümüz Türkiye’sine yakışmayan şeyler.

Biz devlet olarak güçlü bir devletiz fakat devletin malına mülküne sahip çıkan yok. Biz valiliğe kadar şikâyette bulunduk. Vali bey buraya gelip incelemelerde bulundu. Yanında belediye başkanı emniyet müdürü de vardı. İncelemeler yapıldıktan sonra vali beye biz buranın öğrenci yurdu olarak kullanılması önerisinde bulunduk’’ Sözlerini dile getirdi. Site sakinlerinden Nizamettin Kayıkçı ise: ‘’Ben hemen hemen 5 senedir burada oturuyorum. Bu binalar yapıldı, maddi durumu düşük belirli insanlar için.

Fakat sonra bazı bölümler yuları taşındı ve alt taraftaki 4 blok boş kaldı. Buraya aklınıza gelen her türlü insan buraya gelip aklınıza gelen her şeyi yapıyorlar. Bütün olumsuz davranışları gerçekleştiriyorlar. Vatandaşı burada rahatsız ediyorlar. Gece olsun gündüz olsun. Buranın bir önce devlet tarafından çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. En azından burada bir güvenli olursa insanlar daha huzurlu olur.’’ cümlelerini dile getirdi.

(taka)