Trabzon’da bugün meydana gelen olayda koronavirüs şüphelisi kan vermek istemedi, bir koronavirüs hastası ise hastaneden kaçtı.

TEDAVİ GÖREN HASTA ODADA BULUNAMADI

Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde karantinaya alınan ve Kovid-19 testi pozitif çıkan M.K.G'nin (23) odasında bulunamaması üzerine hastane çalışanları durumu polise bildirdi.

AİLESİ ARANDI, TEDBİRLER ALINDI

Harekete geçen polis ekipleri, M.K.G'ye ulaşmak için ailesiyle temasa geçerek hem kendi hem de akrabalarının evlerinde tedbir aldı.

HASTANEYE GİTMEYE İKNA OLDU

Bir süre sonra Arsin ilçesindeki evine gelen M.K.G, yakınlarının ısrarı sonucunda hastaneye gitmeye ikna oldu. Hastaneye getirileceği aracın plakasını polise bildiren aile üyeleri kısa süre içinde M.K.G'yi hastaneye ulaştırdı. Polis ve 112 Acil Servis ekipleri de güzergahta önlem alarak M.K.G'nin hastaneye götürüldüğü aracı takip etti. M.K.G, hastanede yeniden tedavi altına alındı.

ŞÜPHELİ İÇİN KAN TESTİNİ BEKLEMEDEN HASTANEDEN GİTTİ

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 66 yaşındaki N.K. isimli kadın, oğlu E.K'nin yardımıyla test yapılmasını beklemeden hastaneden ayrılarak Araklı ilçesine gitti.

HASTAYA ULAŞILDI GÖZETİM ALTINA ALINDI

Yapılan telefon görüşmeleri sonucu N.K'nin Araklı Devlet Hastanesi'ne gittiğini beyan etmesi üzerine, Araklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu hastaneye giderek kadına ve oğluna ulaştı. Araklı Devlet Hastanesi'nde gözetim altına alınan N.K'nin, yeniden Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edileceği öğrenildi.